Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: «Η τακτική των προκλήσεων που ακολουθεί η Τουρκία δεν είναι προς όφελος κανενός»

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, είχε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Η συνάντηση διήρκεσε σαράντα λεπτά και έγινε στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση θεωρείται ότι ήταν μεγάλης διάρκειας για τα πλαίσιο στο οποίο εκτυλίχθηκε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ βρέθηκαν οι δυο τους χωρίς μεταφραστές. Αυτό σημαίνει ότι μίλησαν στα αγγλικά.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας είπε στον Τούρκο ομόλογό του ότι η τακτική των προκλήσεων που ακολουθεί η Τουρκία δεν είναι προς όφελος κανενός κι ότι θα πρέπει να γίνουν απτά βήματα αποκλιμάκωσης της έντασης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη συνάντηση με τον Ακάρ

Λίγο μετά τη συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Χουλουσί Ακάρ, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: «Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας κ. Χουλουσί Ακάρ (Hulusi Akar), στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών δίαυλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας».

Νωρίτερα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν. «Συζητήσαμε τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας», σημείωσε ο Λόιντ Όστιν στην ανάρτησή του.

Χθες, ο Νίκος Παναγιώτοπουλος είχε μια εικοσάλεπτη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στον οποίο εξέθεσε και πάλι την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Και παρά το γεγονός ότι έγινε μια αναλυτική κουβέντα και το ραντεβού υπερέβη την προγραμματισμένη του διάρκεια, ο Νορβηγός πολιτικός δεν υπερέβη την κλασική γραμμή της ουδετερότητας.

Από εκεί και πέρα, ο Νίκος Παναγιώτοπουλος θα συναντηθεί και με τους υπουργούς Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ και Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνύ.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης από Μυτιλήνη: Είχαμε πει ότι θα κάνουμε την χώρα εργοτάξιο και τώρα τα έργα παραδίδονται

Στην εκδήλωση για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με το έργο ο χρόνος που θα απαιτείται για τ...

Φόρτωση άρθρων...