Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Ακάρ στον απόηχο των φονικών σεισμών

Την πρώτη τους συνάντηση από τον περασμένο Οκτώβριο αναμένεται να έχουν την Τρίτη (14/2), ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Οι δύο υπουργοί Άμυνας είχαν επικοινωνήσει την επομένη του φονικού σεισμού στην Τουρκία, με τον κ. Παναγιωτόπουλο να εκφράζει τα συλλυπητήρια του, λέγοντας πως οι σκέψεις των Ελλήνων είναι με τις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες και όσους επλήγησαν από τον εγκέλαδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που προγραμματίζεται για αύριο, ο Έλληνας υπουργός θα ενημερωθεί από τον ομόλογό του για την κατάσταση στις περιοχές όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοφανής ανθρωπιστική κρίση και θα επαναλάβει τη βούληση της Αθήνας να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις για την αποκατάσταση των ζημιών και την αρωγή των πληγέντων.

Ανώτατες πηγές, επισημαίνουν ότι οι δύο πλευρές διατηρούν διαύλους επικοινωνίας και έχουν συμφωνήσει να μείνουν ανοιχτοί ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, κάτι που επιβεβαιώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο με τη 40λεπτη συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ εν μέσω πολεμικών απειλών από την Άγκυρα. Οι δίαυλοι αυτοί ενεργοποιήθηκαν και σε αυτή την περίπτωση με τη γείτονα να βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ασύλληπτη τραγωδία.

Άλλωστε, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν από τους πρώτους Ευρωπαίους υπουργούς που δήλωσαν την ετοιμότητα τους για παροχή βοήθειας στην Τουρκία. Για να πραγματοποιηθεί το αυριανό τετ α τετ έχει προηγηθεί συνεννόηση σε επίπεδο μόνιμων επιτροπών στο ΝΑΤΟ και αύριο το πρωί αναμένεται να οριστούν οι λεπτομέρειες. Πηγές από την Αθήνα πάντως, επισημαίνουν πως και οι δύο πλευρές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση της.

Στο επίκεντρο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που ξεκινάει αύριο στις Βρυξέλλες, θα βρεθεί η πορεία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία αλλά και οι προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζει η συμμαχία εξαιτίας της ρωσικής επιθετικότητας.

Επί τάπητος θα τεθεί το ζήτημα της ενίσχυσης του ουκρανικού οπλοστασίου ενώ αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο αποστολής νέων τεθωρακισμένων, αρμάτων μάχης αλλά και μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία. Κομβική, ωστόσο, θα είναι η στάση που θα τηρήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σκέρτσος για το πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή: Η απέραντη πολιτική υποκρισία των «άκρων»

Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στο Κοινοβούλιο, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σημειώνει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι "οι μέρες αυτές είναι αποκαλυπτικέ...

Φόρτωση άρθρων...