Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ - Οι προτεραιότητες Μητσοτάκη και το μήνυμα σε Κασσελάκη

Πολιτική

Σήμα επανεκκίνησης αναμένεται να εκπέμψει σήμερα ο πρωθυπουργός μιλώντας στις 12.00 στους γαλάζιους βουλευτές κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ στη βουλή και επιχειρώντας να ξορκίσει τις αρρυθμίες των πρώτων μηνών της νέας κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει τον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών της θητείας του, καθώς οι κρίσεις που κλήθηκε η κυβέρνηση να διαχειριστεί (πυρκαγιές, πλημμύρες, οπαδική βία) ανέτρεψαν τον αρχικό σχεδιασμό και τις προτεραιότητές της.

«Ξέρουμε ότι, εκ των πραγμάτων, αναλώνουμε αρκετό χρόνο στη διαχείριση των κρίσεων. Αυτό είναι πια μία πραγματικότητα η οποία έχω την εντύπωση ότι θα μάς συνοδεύει διαρκώς, αλλά δεν μπορεί να ακυρώνει τον κύριο πυρήνα του λόγου για τον οποίο μάς εξέλεξαν οι πολίτες, δηλαδή την εφαρμογή τολμηρών αλλαγών» επισήμανε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το πλούσιο κυβερνητικό έργο των επόμενων ημερών οδηγεί και σε δεύτερο υπουργικό συμβούλιο σε διάστημα μόλις 14 ημερών, καθώς αναμένεται και νέα συνεδρίαση στις 11 Οκτωβρίου με πλούσια ατζέντα η οποία θα περιλαμβάνει – σύμφωνα με πληροφορίες- το νομοσχέδιο του υπ. Μετανάστευσης αλλά και του Υπ. Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος άλλωστε παρουσίασε χθες τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου που περιλαμβάνει τα κρίσιμα ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, 34 νόμους και 94 εμβληματικές πολιτικές, δράσεις και έργα που αφορούν το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Ο πρωθυπουργός έδωσε χθες το σήμα της μεταρρυθμιστικής επιτάχυνσης με «οδηγίες» προς τους υπουργούς για ταχύτητες, συνεργασία και αποτελεσματικότητα, χωρίς να σχολιάσει καθόλου – ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα- τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την ανάδειξη νέου αρχηγού. Μιλώντας στο εσωτερικό του κόμματός του σήμερα αναμένεται να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ξεκαθαρίζοντας ότι με την αξιωματική αντιπολίτευση θα αντιπαρατεθεί μόνο επί πολιτικών θέσεων και όχι με επικοινωνιακά τεχνάσματα και fake news.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί βουλευτές έχουν καταθέσει αιτήματα για να λάβουν το λόγο, μεγάλος «πονοκέφαλος» είναι η ακρίβεια, θέμα που απασχολεί έντονα τους πολίτες με τους βουλευτές να γίνονται αποδέκτες παραπόνων και για το λόγο αυτό αναμένεται να μεταφέρουν το κλίμα από τις τοπικές κοινωνίες εκπροσωπούν. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει μεγαλύτερη εγρήγορση ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 8 Οκτωβρίου, προκειμένου να στηριχθούν οι γαλάζιοι «εκλεκτοί» κυρίως στις περιφέρειες, ενώ σήμερα θα γίνει και η εκλογή του νέου γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, θέση για την οποία αναμένεται να προταθεί ο πρώην υπουργός και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Το μήνυμα Μητσοτάκη στον Στέφανο Κασσελάκη

Στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ η οποία γίνεται σε ένα timing δομικών αλλαγών στον ΣΥΡΙΖΑ, με την επικράτηση του “τυφώνα Κασσελάκη”, ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει ότι η χώρα “χρειάζεται μία αξιόπιστη κι όχι μία τοξική αντιπολίτευση”.

Στον πυρήνα της κριτικής της κυβέρνησης για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον νέο πρόεδρο του, είναι ότι ο κ. Κασσελάκης, με την παρουσία του Παύλου Πολάκη και του καταδικασμένου από το Ειδικό Δικαστήριο Νίκου Παππά, στο πλευρό του, δεν περνάει στην κοινωνία το μήνυμα ότι εκφράζει πραγματικά το νέο και το φρέσκο και ότι είναι ένα πρόσωπο εκτός μηχανισμών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για επιτυχίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ: «Οι ελληνικές ομάδες μας κάνουν περήφανους»

Τις προκρίσεις των ελληνικών ομάδων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ χαιρέτισε με ανάρτηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν να διαπρέπουν και να μας ...

Φόρτωση άρθρων...