Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια - Κομματική πειθαρχία ζητά ο Ανδρουλάκης

Στις 3.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η άτυπη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, στην αίθουσα 111 στη Βουλή.

Η συνεδρίαση αναμένεται να ολοκληρώσει την εσωκομματική συζήτηση για τη στάση του κόμματος στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκαλεί την ΚΟ του κόμματος για να μαζέψει το ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ. Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι οι βουλευτές να προσέλθουν στην Ολομέλεια χωρίς διαφοροποιήσεις, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να ζητήσει από όλους να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ζητώντας κομματική πειθαρχία.

Από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η μόνη επίφοβη βουλευτής είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία αντέδρασε στην απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αντιτίθεται στην απόφαση καταψήφισης των μη κρατικών ΑΕΙ, παρά την προηγούμενη θετική θέση του ΠΑΣΟΚ.

Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ενιαία στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας κατά τη ψηφοφορία- ο κ. Ανδρουλάκης έχει ήδη κάνει αναλυτική συζήτηση τόσο με την κυρία Γιαννακοπούλου, όσο και με τον κύριο Κωνσταντινόπουλο, ενώ σκοπεύει να περιγράψει από το βήμα της βουλής τη θέση και τις «βέλτιστες λύσεις» του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή, πριν από τη ψήφιση της ρύθμισης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη το πρωί στο συνέδριο με θέμα «Προωθώντας την Καινοτομία στην Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών - Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών: Μία Πράξη Πολι...

Φόρτωση άρθρων...