Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση Τσίπρα για μία κάλπη για πρόεδρο και ΚΕ - Ένταση με Τσακαλώτο

Πολιτική

Ανέβηκαν οι τόνοι στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στελέχη της «Ομπρέλας» συγκρούστηκαν με την πρόταση Τσίπρα.

Μετά από ψηφοφορία που έγινε δια της ανάτασης της χειρός, εγκρίθηκε η πρόταση της ηγεσίας: ο τρόπος εκλογής Προέδρου και ΚΕ, να γίνει αύριο με ενιαία ψηφοφορία, και όχι να διαχωριστεί σε δύο κάλπες.

Ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζάνακόπουλος αρνήθηκε να στηθούν δύο κάλπες, καθώς όπως είπε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα είναι μία και ενιαία για την εκλογή προέδρου και των μελών Κεντρικής Επιτροπής.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αντέδρασε έντονα και θέλησε να ανέβει στο βήμα για να αιτιολογήσει την πρόταση της Ομπρέλας, κάτι τέτοιο ωστόσο δεν προβλεπόταν από την διαδικασία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν κάποιες αντιδράσεις εναντίον του πρώην υπουργού. Ο κ. Τσακαλώτος αιτιολογώντας την εισήγηση για δύο κάλπες, υποστήριξε ότι είναι δύο διαφορετικά τα θέματα για τα οποία ζητείται να αποφασίσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας την Κυριακή, σε μία κάλπη, πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φάμελλος: Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι μνημονιακού τύπου

Κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε ο Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι μνημονι...

Φόρτωση άρθρων...