Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Συνεργασία μεταξύ υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και Κοινωνίας των Πολιτών για τα ασυνόδευτα ανήλικα

Πολιτική

Συνάντηση διοργάνωσε η ειδική υπηρεσία Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΕΥΣΥΔ ΜΕΥ) του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών που υλοποιούν τη δράση «Επιχορήγηση Φορέων Για Τη Λειτουργία Κέντρων Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (ΚΦΑΑ)» (link: https://tamey.gov.gr/amif-2021-2027/calls/019/), η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων 2021-2027, «σε κλίμα σύμπνοιας και με διάθεση στενής συνεργασίας», όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη, Σοφία Βούλτεψη, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης, και ο γενικός γραμματέας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, Ηρακλής Μοσκώφ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, «κατά την τεχνική συνάντηση η Διαχειριστική Αρχή, διά του επικεφαλής της Θεοφάνη Παπαδόπουλου, παρουσίασε τις τεχνικές λεπτομέρειες της δράσης η οποία ξεκίνησε την 1η Αυγούστου 2023 με την τρέχουσα χρηματοδότηση, υπογραμμίζοντας τις υποχρεώσεις που έχουν οι φορείς για την χρηστή δημοσιονομική διαχείριση και απαντώντας σε πληθώρα ερωτήσεων που τέθηκαν». 

Ακόμα, αναφέρεται ότι οι φορείς υλοποίησης «ευχαρίστησαν τη Διαχειριστική Αρχή για την άμεση εξέταση των προτάσεών τους, τη μεγάλη ταχύτητα έκδοσης των αποφάσεων ένταξης, ενώ σημείωσαν ότι ελπίζουν σε εμπέδωση και συνέχιση των επιτυχιών».

Η υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη «υπογράμμισε την χρησιμότητα αυτών των συναντήσεων, υπενθυμίζοντας σε όλους πως οι ευθύνες είναι πλέον αυξημένες χάρη στο νέο νομοθετικό πλαίσιο, που συνδέει την εκπαίδευση με την παραμονή των ασυνόδευτων ανηλίκων στη χώρα», καταλήγει η υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ - Ανακοινώθηκε ο Μπελέρης

Φρέντι Μπελέρης και Ελεονώρα Μελέτη είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία. Τα ονόματα τους ανακοινώθηκαν στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Νέα Δημοκρατία για τ...

Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης: Μεγάλο το ενδιαφέρον για τον Μητσοτάκη - Πώς σχολιάζουν την επίσκεψη στην Τουρκία

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει και της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού τον Μάιο στην Άγκυρα, όπου στην ατζέντα θα βρίσκετ...

Φόρτωση άρθρων...