Τετάρτη
11 Φεβρουαρίου 2026

Συνεχίζει η εμφύλια κόντρα στο ΠΑΣΟΚ – Πόλεμος τώρα για τους συνέδρους

Πολιτική

Νέα ένταση προκλήθηκε στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Η συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διεξήχθη σε κλίμα έντασης.

Η αντιπαράθεση αφορούσε τους όρους διεξαγωγής του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη επέμειναν στη διατήρηση της διαδικασίας που είχε εφαρμοστεί και στο προηγούμενο Συνέδριο, απορρίπτοντας την εκλογή βάσει του μητρώου μελών και προκρίνοντας την κατανομή με κριτήριο τα εκλογικά αποτελέσματα του κόμματος ανά περιφέρεια. 

Στο κείμενο που διένειμε η προεδρική πλευρά τονίζεται ότι η κατανομή θα γίνει «χωρίς κανένα αλγόριθμο, ποσοστό ή εξίσωση», απορρίπτοντας ρητά τις αιτιάσεις περί μηχανισμών -αλγόριθμο είχε καταγγείλει ο Χάρης Δούκας. 

Η προεδρική πρόταση πέρασε, παρά την έντονη διαφωνία της Τόνιας Αντωνίου, η οποία ήταν παρούσα εκ μέρους του Χάρη  Δούκα.

Η διαδικασία εκλογής των συνέδρων έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 15 Μαρτίου. Την οργάνωση και επίβλεψη της διαδικασίας θα αναλάβει η ΕΔΕΚΑΠ, η οποία θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του κόμματος.

Περισσότεροι από 3.500 υπολογίζονται οι σύνεδροι. Με το μοντέλο που επιλέγει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ παρά τις αντιδράσεις από Δούκα και Γερουλάνο, θα κυριαρχήσουν οι σύνεδροι από την περιφέρεια και όχι από τα αστικά κέντρα, όπου είχε αρνητικές επιδόσεις ενώ στην περιφέρεια και ειδικά στην Κρήτη τις υψηλότερές του. Κατά συνέπεια το Ηράκλειο θα έχει πάνω από 200 συνέδρους, περισσότερους από μεγάλες περιοχές της Αθήνας.

Η συγκεκριμένη ανθρωπογεωγραφία δίνει απόλυτη κυριαρχία στον Νίκο Ανδρουλάκη και αποδυναμώνει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, καθώς ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος βασίζονται ειδικά στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παπαθανάσης: Δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί ούτε ένα ευρώ χωρίς να είναι σύννομο

«Δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί ούτε ένα ευρώ χωρίς να είναι σύννομο. Το κράτος δεν μπορεί να πληρώσει αν δεν υπάρχουν όλες οι εγκρίσεις που προβλέπει το εθνικό και ενωσιακό πλαίσι...

Φόρτωση άρθρων...