Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Συρίγος: «Υπάρχει ποιοτική αναβάθμιση της τουρκικής απειλής - Ίσως αυξηθεί η ένταση όσο πλησιάζουν οι Εκλογές»

Για τις τουρκικές προκλήσεις και για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος. Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, ο υφυπουργός είπε ότι υπάρχει ποιοτική αναβάθμιση της τουρκικής απειλής.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή «Secret», με τον Παναγιώτη Τζένο, εκτίμησε ότι ο Ερντογάν το κάνει γιατί ετοιμάζει κάτι ή γιατί μπλοφάρει επειδή θέλει να πετύχει κάποια άλλα πράγματα.

Ο Άγγελος Συρίγος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιο πρόβλημα στο πεδίο με την Τουρκία.

Ο υφυπουργός Παιδείας σημείωσε πως ενδεχομένως να υπάρξει περαιτέρω όξυνση τις επόμενες εβδομάδες και μήνες όσο πλησιάζουν οι τουρκικές εκλογές.

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένα σημαντικό γεγονός για τα νέα παιδιά, αλλά για το υπουργείο Παιδείας είναι ρουτίνα», δήλωσε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Ακόμα, ο υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως οι εξετάσεις είναι μια αυστηρή, αλλά αδιάβλητη διαδικασία.

Όσον αφορά με τη μείωση των εισακτέων, επισήμανε πως δεν μπορεί να μπαίνει κάποιος στο πανεπιστήμιο με βαθμό 1,2 ή 3 κι έγινε, ώστε μην υπάρχουν κενά που δεν καλύπτονταν ή οι φοιτητές δεν ολοκλήρωναν ποτέ τις σπουδές τους.

Επιπλέον, ο υφυπουργός σημείωσε πως τα Πανεπιστήμια είναι ο μοναδικός τομέας, όπου έχει προχωρήσει η αξιολόγηση.

Ο Άγγελος Συρίγος υπογράμμισε ότι τα κόμματα της κοινοβουλευτικής Αριστεράς πρέπει να αντιληφθούν ότι η αστυνομία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δεν είναι για καταστολή, αλλά για το χτίσιμο της βιβλιοθήκης.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι πόροι για την Παιδεία είναι συγκεκριμένοι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Το άγχος των υπουργών

Μουρμούρα και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου η «ημιεπίσημη» διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι δώδεκα υπουργοί που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ε...

Φόρτωση άρθρων...