Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί η Έφη δεν έχει καμιά διάθεση για «ρεβάνς»

Πολιτική

Όταν η Έφη δήλωνε «άδεια» από ενέργεια, γνώριζε πολύ καλά ότι αυτή η δήλωση θα την ακολουθούσε για πάντα. Η απόφασή της να πει τα πράγματα με το όνομά τους σχετίζεται με αυτό ακριβώς: με το ότι δεν έχει πλέον καμία πρόθεση για ρεβάνς.

Αν και δεν είμαστε στο μυαλό της πρώην υπουργού, είναι βέβαιο ότι αν μία φράση περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται εφεξής η Έφη, αυτή είναι η φράση «δεν είναι για μένα αυτά». Προσοχή: όχι γιατί δεν είναι αξιόλογη πολιτικός ή δεν της άξιζε ένα ραντεβού με την Ιστορία αλλά διότι είναι εντελώς άλλο πράγμα να είσαι επιμελής βουλευτής ή εξαιρετικός υπουργός και εντελώς διαφορετικό να είσαι πολιτικός αρχηγός και υποψήφιος πρωθυπουργός.

Αυτό, η Έφη το δοκίμασε και όλα δείχνουν ότι δεν θέλει να το ξαναδοκιμάσει...

Όπως θυμάστε, πριν η Έφη Αχτσιόγλου ανακοινώσει υποψηφιότητα, βρέθηκε σε ανοικτή γραμμή με τον Αλέξη Χαρίτση και το Νάσο Ηλιόπουλο. Με άλλα λόγια οι τρεις τους έκαναν μία συζήτηση για το ποιος θα διεκδικούσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην μετά Τσίπρα εποχή. Η υποψηφιότητα Αχτσιόγλου προέκυψε περίπου φυσιολογικά, καθώς ο Νάσος Ηλιόπουλος σχεδόν την πίεσε να κατέβει και ο Αλέξης Χαρίτσης εξέφρασε τους δισταγμούς του για να μπλέξει σε κάτι τόσο μεγάλο, σύνθετο και δύσκολο. Ωστόσο, με την βεβαιότητα ότι η Έφη δεν θα διεκδικήσει κάποια ιστορική ρεβάνς, οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις μεταξύ των σαραντάρηδων του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει φωτιά.

Είμαστε, λοιπόν, σε θέση να γνωρίζουμε ότι το επόμενο διάστημα θα βγει μπροστά ο Αλέξης Χαρίτσης. Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγηθεί σε διάσπαση, είτε η μειοψηφία τηρήσει στάση αναμονής επιδιώκοντας να στείλει τον πολιτικό λογαριασμό στο Στέφανο Κασσελάκη μετά τις ευρωεκλογές, αυτός που θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων θα είναι ο Μεσσήνιος πολιτικός.

Και αυτό θα το κάνει με την στήριξη και της Αχτσιόγλου και του Τζανακόπουλου, αλλά και του Ηλιόπουλου. Μάλιστα, ο Χαρίτσης ήδη φιλοξενεί ένα φιλοτεχνεί ένα προφίλ «αριστερού Σημίτη», για έναν αριστερό μεταρρυθμιστικό σοβαρό πολιτικό φορέα, που θα μπορούσε να παίξει ευρύτερο ρόλο στο χώρο της προοδευτικής παράταξης. Βεβαίως, ο Σημίτης έγραψε ιστορία γιατί πρώτα ανέλαβε την πρωθυπουργία και μετά το ΠΑΣΟΚ. Τώρα, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17% και τους δημοσκόπους να τον βλέπουν γύρω στα 14, τα πράγματα είναι κάπως δύσκολα για τον Χαρίτση…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Tο δίλημμα των Ευρωεκλογών έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – «Πολιτική σταθερότητα ή κίνδυνοι»

Το μήνυμα ότι η πολιτική σταθερότητα είναι το διακύβευμα των Ευρωεκλογών που θα γίνουν στις 9 Ιουνίου έστειλε και από τη Χίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολίτες στο πλαίσιο ...

Φόρτωση άρθρων...