Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος θα είναι ο νέος ρόλος του Αλέξη Τσίπρα

Έναν νέο ρόλο αναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ο πρώην πρωθυπουργός ορίστηκε τακτικό μέλος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη πριν από τις εσωκομματικές Εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει, όπως έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι βουλευτές, ποια καθήκοντα θα ήθελε να αναλάβει σε επιτροπές, ορίζοντας την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως εκείνη της επιλογής του.

Αυτή η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα έχει ανακοινωθεί από τους συνεργάτες του εδώ και εβδομάδες, τόσο στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελο, όσο και στον γραμματέα Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανό.

Πριν από αυτή την εξέλιξη με τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείτο στο Συμβούλιο της Ευρώπης από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, μέχρι πριν από την παραίτησή του από όλα τα συλλογικά όργανα, την περίοδο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2023, και από τη βουλευτή Νίνα Κασιμάτη, μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε Ικαρία και Φούρνους ο Κασσελάκης (Photos)

Την Ικαρία και τους Φούρνους επισκέφτηκε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς και κατοίκους των νησιών. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο...

Φόρτωση άρθρων...