Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Κρίσιμη συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ – Στην τελική ευθεία για τις υποψηφιότητες

Συνεχίζονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποψηφιότητες που θα κατατεθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 15-16 Ιουλίου, από όσους ενδιαφέρονται να διαδεχθούν τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος, στις εκλογές που θα γίνουν από τη βάση στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σήμερα θα συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου, στα πρώην γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στον πρώτο όροφο στην αίθουσα Κύρκου, καθώς η αίθουσα είναι μεγάλη και μπορεί να χωρέσει όλα τα άτομα.

Ωστόσο, καταιγιστικές εξελίξεις στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει διάσπαση των προεδρικών. Από την ομάδα το «κίνημα των μελών», άλλη γραμμή κατεβάζει ο Χρήστος Σπίρτζης, άλλη οι προεδρικοί, άλλοι ο Διονύσης Τεμπονέρας που είναι στην Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ένωση.

Σχετικά με την προεδρολογία του ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις είναι οι πιθανοί υποψήφιοι, με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες, ενώ ακολουθούν ο Νίκος Παππάς με τον Παύλο Πολάκη από την πλευρά των προεδρικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών να παραιτηθεί υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου, γιατί η πρώην υπουργός συγκεντρώνει αρκετά μέλη από την Κεντρική Επιτροπή, έχει μία διεισδυτικότητα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό φάνηκε και από τα ποσοστά τα οποία πήρε στις Εκλογές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οργισμένος ο Γεωργιάδης με Σπηλιωτόπουλο: Με βρίζει ο αχάριστος, ενώ τον είχα στηρίξει

Την ενόχλησή του εκφράζει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, με τον υπουργό Υγείας να στρέφεται εναντίον του με αφορμή όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμ...

Χρυσόγονος: Ο Κασσελάκης είναι ο Μαυρογιαλούρος του 2024, ο κασσελακισμός είναι μια μορφή τραμπισμού

Δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, και στον «κασσελακισμό» εξαπέλυσε ο υποψηφίος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Χρυσόγονος. Όπως είπε σε ραδιοφωνική το...

Ρωμανός: «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα του»

Αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αφήνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός. «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δ...

Φόρτωση άρθρων...