Τρίτη
14 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποια είναι τα επόμενα βήματα μετά την παραίτηση Τσίπρα

Πολιτική

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεδριάσει, αν όχι την Παρασκευή, το αργότερο έως το Σαββατοκύριακο.

Η Πολιτική Γραμματεία θα δρομολογήσει τον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου από την βάση του κόμματος, σύμφωνα με το νέο καταστατικό. 

Η Πολιτική Γραμματεία και στη συνέχεια η Κεντρική Επιτροπή θα καθορίσουν τι ακριβώς θα γίνει, μέχρι την κατάθεση υποψηφιοτήτων και την εκλογή προέδρου.

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα εκλέξει νέο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερη για να αναλάβει την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας, είναι η Όλγα Γεροβασίλη.

Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής ενόψει και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να κατηγορηθεί για παρεμβάσεις στις διαδικασίες ανάδειξης του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αιφνιδιασμός από τον Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδίασε τους πάντες με την κίνησή του. Μάλιστα, αιφνιδιάστηκαν και τα στελέχη που μετέχουν στο εκτελεστικό γραφείο, το οποίο πριν από τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο συνεδρίασε σε διευρυμένη σύνθεση στην Κουμουνδούρου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην έναρξη της συνεδρίασης και στην αίθουσα επικράτησε «παγωμάρα». 

Μέχρι τότε, οι περισσότεροι θεωρούσαν πως το πιθανότερο σενάριο ήταν ο Αλέξης Τσίπρας να ανακοινώσει την επανίδρυση του κόμματος.

Ακόμη περισσότερο αιφνιδιάστηκαν οι δημοσιογράφοι, όταν ενημερώθηκαν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει δηλώσεις στο Ζάππειο.

Όταν ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου, οι μετέχοντες στη συνεδρίαση που άρχισαν να αποχωρούν από την Κουμουνδούρου, δεν άνοιγαν τα χαρτιά τους. 

Σιγά σιγά άρχισε να διαφαίνεται το σενάριο της παραίτησης, μετά υπήρξε και η πληροφορία, η οποία επιβεβαιωνόταν σταδιακά από όλο και περισσότερες πηγές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Μπρα ντε φερ για τη μειονότητα, τη Μονή της Χώρας και τη Χαμάς - Πού συμφώνησαν

Ένα ενδιαφέρον μπρα ντε φερ ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμείφθη την ώρα των κοινών τους δηλώσεων στην Άγκυρα. ...

Μητσοτάκης: Επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη το πρωί στο συνέδριο με θέμα «Προωθώντας την Καινοτομία στην Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών - Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών: Μία Πράξη Πολι...

Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν: Ικανοποίηση στην Αθήνα παρά τις διαφωνίες

Πέντε μήνες σκληρής διπλωματικής δουλειάς απέδωσαν και οι δύο ηγέτες μετά από μιάμιση ώρα κλειστού διαλόγου και άλλων σαρανταπέντε λεπτών διευρυμένων διαβουλεύσεων, εμφανίστηκαν μπ...

Φόρτωση άρθρων...