Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Τα επόμενα βήματα μέχρι την εκλογή νέου προέδρου – Οι κρίσιμες συνεδριάσεις

Ξεκίνησαν την Κυριακή οι διαδικασίες για τη νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματέας. Τον Σεπτέμβριο θα εκλεγεί νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 15 και 16 Ιουλίου συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολοκληρώθηκε χθες αργά το βράδυ η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από περίπου επτά ώρες.

Η Πολιτική Γραμματεία κατέληξε στον ορισμό του «υπηρεσιακού» προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος θα ηγηθεί του κόμματος στις προγραμματικές δηλώσεις που ξεκινούν την Πέμπτη.

Το πρόσωπο που αποφασίστηκε να αναλάβει αυτό το ρόλο είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, με γραμματέα τον Διονύση Καλαματιανό.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Νίκος Παππας, ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη θα προταθεί για αντιπρόεδρος της Βουλής.

Για την θέση του Γραμματέα η ομπρέλα είχε προτείνει την κ. Σία Αναγνωστοπούλου.

Παρόλα αυτά η ομάδα των «προεδρικών» κατεβαίνει διασπασμένη. Ο Χρήστος Σπίρτζης παραιτήθηκε από την Πολιτική Γραμματεία, και τον οποίο στηρίζει ο Παύλος Πολάκης.

Ο Χρήστος Σπίρτζης υποστηρίζει ότι η εκλογή του προέδρου θα πρέπει να πάει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, προκειμένου να μπορέσουν να συζητήσουν την γραμμή του κόμματος και την μορφή που θα έχει από εδώ και πέρα η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο Κοινοβούλιο.

Τα καινούρια όργανα έχουν προταθεί και σήμερα αναμένεται να επιβεβαιωθούν από την Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για το Νέο Ψηφιακό Σχολείο: Πολύ σημαντική βοήθεια προς τους μαθητές (Photos)

Είναι ένα υποστηρικτικό εργαλείο για όλους τους μαθητές, η πιλοτική χρήση του οποίου θα αρχίσει από τον Σεπτέμβριο, τονίζει ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του για το Νέο Ψηφιακό Σχολεί...

Μητσοτάκης: Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια χωρίς απόλυτη συμμόρφωση στη Συμφωνία των Πρεσπών (Video&Photos)

Διπλό μήνυμα στα Σκόπια ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός και τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν μέχρι να υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση με ό,τι προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών...

Φόρτωση άρθρων...