Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών συγκαλεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο καλεί αύριο, Τετάρτη 24 Μαΐου, στις 11:00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις Εκλογές της 21ης Μαΐου, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλεί τη σύσκεψη μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης, μετά τις άκαρπες συναντήσεις που είχε με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είδε και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Νίκο Ανδρουλάκη, στον οποίο παρέδωσε τη διερευνητική εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε ότι «σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλήσεων, για αυτό επιστρέφω ως άγονη άμεσα τη διερευνητική εντολή».

Επίσης, τόνισε ότι «όπως σημείωσα και το βράδυ της Κυριακής, ο ελληνικός Λαός ανέδειξε μια πολύ μεγάλη ανάγκη: να υπάρχει στον τόπο μας ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη, που να μπορεί να είναι φρουρός του Κράτους Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - ιδιαίτερα μετά από αυτά που περάσαμε στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια - να διασφαλίσει ένα κοινωνικό κράτος δημόσιας Υγείας και δημόσιας Παιδείας, που να μπορεί να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες, που έχουν κλιμακωθεί και, βέβαια, να υπηρετήσει ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι μόνο για τους λίγους. Και σ' αυτή την ανάγκη θα κάνω ό,τι περνάει απ' τα χέρια μου για να ανταποκριθώ, διότι είναι πραγματικά εθνικό καθήκον να υπάρχει αυτή η ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη».

Απαντώντας, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «Άρα θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο (σ.σ. τη σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών) σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα και εύχομαι να έχουμε την καλύτερη λύση για τον τόπο».

Στη σύσκεψη θα συζητηθεί όπως προβλέπει το Σύνταγμα η συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης με επικεφαλής δικαστικό.

Τα επικρατέστερα πρόσωπα για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, είναι τρία. Η Μαρία Γεωργίου, πρόεδρος του Αρείου Πάγου, η Ευαγγελία Νίκα, πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών: Πόσοι ψήφισαν, το ακριβές ποσοστό Κασσελάκη - Αχτσιόγλου

Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ – πλην δύο τμημάτων – ανακοινώθηκε, με τον Στέφανο Κασσελάκη να λαμβάνει 55,98% και την Έφη Αχτσιόγλου 44,2%. Αναλυτικά, ψήφισαν 134...

Καλπάκης - Θεοχαρόπουλος: Αποχωρήσεις με αιχμές - Ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ για την αντικατάστασή τους

Αιχμές για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν επισήμα από το κόμμα, αλλά από τα μέσα ενημέρωσης ότι φεύγουν τα πόστα τους αφήνουν σε αναρτήσεις τους τόσο ο Στέργιος Καλπάκης που αντικ...

Φόρτωση άρθρων...