Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για τα πτυχία των καλλιτεχνών

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα που αφορά το Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με τον διορισμό καλλιτεχνών στο Δημόσιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι στη σύσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας, Εσωτερικών και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. «Η Κυβέρνηση σχεδιάζει ολοκληρωμένη πρόταση για την καλλιτεχνική εκπαίδευση», τόνισε ο Γιάννη Οικονόμου.

«Εγείρονται μια σειρά από ζητήματα ως προς το μισθολογικό κόστος πρόσληψης καλλιτεχνών ειδικά από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης», σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου.

«Το Προεδρικό Διάταγμα απλώς επικύρωσε μια στρεβλή κατάσταση πολλών ταχυτήτων για την αμοιβή των καλλιτεχνών και η κυβέρνηση οδηγείται προς την κατεύθυνση της επίλυσης της στρέβλωσης αυτής, αλλά και στην αντιμετώπιση ενός ευρύτερου ζητήματος οργάνωσης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε ό,τι αφορά το παρελθόν αλλά και το μέλλον», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

«Ειδικά για το ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, ένα ζήτημα που δεν έχει αγγίξει καμία κυβέρνηση στο παρελθόν, θα υπάρξει μια επιτροπή από προσωπικότητες και υπηρεσιακούς παράγοντες από συναρμόδια υπουργεία που θα καταλήξουν σε προτάσεις για αναβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης», κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Ο Πρωθυπουργός να δεσμευθεί σήμερα ότι η Ν.Δ. θα υπερψηφίσει τη σύσταση Προανακριτικής

Να απαντήσει σε τρία ερωτήματα, μεταξύ των οποίων και αν θα υπερψηφίσει τη σύσταση προανακριτικής, καλεί τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελά...

Πρόταση δυσπιστίας: Τι αναμένεται να πουν στη Βουλή Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης

Το βράδυ ολοκληρώνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της Πρότασης Δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης με την διενέργεια της ονομαστικής ψηφοφορίας. Η ονομαστική ηλεκτρονική ψ...

Φόρτωση άρθρων...