Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Τάσεις MRB: Προβάδισμα 5,7% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Πολιτική

Προβάδισμα 5,7 % έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου (επί των εγκύρων) διατηρεί η ΝΔ σύμφωνα με τις τάσεις της MRB.

Ειδικότερα, η ΝΔ μετρά ποσοστό 30 % με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,3 %. Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής 11,9 %, το ΚΚΕ 5,4 %, η Ελληνική Λύση 4,7 %, ΜέΡΑ 25 3,1 %, Ελληνες-Εθνικό Κόμμα 2,8 %, Πατριωτική Ενωση 1.2 % και Εθνική Δημιουργία 1,1 %.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 5,1 % των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» είναι στο 10,4 %.

karta
karta

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 45,2 % η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25.3 %. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 14 %. Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστό 7,9 % και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 7.6 %.

karta2

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 39,3 % των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 31,3 %. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 23,6 %.

karta

 Στον πίνακα που ακολουθεί δείτε πώς διαμορφώνεται στις τάσεις Δεκεμβρίου 2022 της MRB η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.

karta

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κινδυνεύει με 10ετή κάθειρξη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – Σήμερα η απολογία του

Σήμερα μετά το μεσημέρι θα οδηγηθεί στον Ανακριτή για την απολογία του ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, ενώ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα κινδυνεύει ακόμη και με 10ετή κάθειρξη. ...

Μαρινάκης για ξυλοδαρμό στη Βουλή: Είμαστε απέναντι στη βία και στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας

Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Βουλή μεταξύ Κωνσταντίνου Φλώρου και Βασίλη Γραμμένου εξέδωσε ο Παύλος Μαρινάκης, στο οποίο κάνει λόγο για «φαινόμενα εκχυδαϊσμο...

Ρωμανός σε Κασσελάκη: Οι δαπάνες για την υγεία είναι στο 5,8% του ΑΕΠ με αυξητικές τάσεις

Βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπροσώπου Τύπου της, Νίκου Ρωμανού. O κύριος Ρωμανός τόνισε πως ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του εί...

Φόρτωση άρθρων...