Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Tέσσερις νέες υποψηφιότητες στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. - Αγγελόπουλος, Πατουλίδου, Εξαδάκτυλος και Σέρμπος

Με τέσσερα ακόμα ονόματα ενισχύεται το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος θα ενταχθούν ο νυν πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ Μιχάλης Αγγελόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο αναπληρωτής καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Σωτήρης Σέρμπος.

Έκπληξη η υποψηφιότητα του Σέρμπου

Η υποψηφιότητα του Σωτήρη Σέρμπου στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί έκπληξη. Ο Σωτήρης Σέρμπος ήταν σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συνεργαζόταν με τον Νίκο Ανδρουλάκη έως τον Σεπτέμβριο του 2022 όταν και παραιτήθηκε από το επιτελείο συμβούλων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Πότε θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τον Απρίλιο, ενώ συνεχίζονται πυρετωδώς οι διεργασίες για την αξιολόγηση υποψηφίων, με τον τελικό λόγο να έχει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάθε κόμμα δικαιούται να έχει 42 υποψηφίους. Οι κάλπες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα στηθούν στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου, με κάθε χώρα να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ημερομηνία που προτιμά.

Ποιοι άλλοι θα είναι υποψήφιοι

Αρκετοί υποψήφιοι, όπως οι νυν ευρωβουλευτές του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, έχουν ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία τους. Υποψήφιοι θα είναι ακόμη ο Γιώργος Αυτιάς, ο Πύρρος Δήμας, η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...