Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Υπερήφανος που έγραψε το ψήφισμα κατά της Ελλάδος για την περικοπή κονδυλίων

«Κυνική ομολογία Αρβανίτη - Θλιβερό επεισόδιο συκοφάντησης της χώρας», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης. «Θλιβερό για την Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας, απολύτως ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Νίκος Ρωμανός.

Σε μία παραδοχή προχώρησε ο Κώστας Αρβανίτης, καθώς αποκάλυψε ότι ο ίδιος όχι μόνον υπερψήφισε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, αλλά ότι συνέβαλε στη συγγραφή του άρθρου που προβλέπει αναστολή κονδυλίων, αν η χώρα δεν συμμορφωθεί με το περιεχόμενό του.

«Φώναζαν στην Κυβέρνηση ότι είμαστε ανθέλληνες και πώς είναι δυνατόν να το κάνουμε και το ψηφίσαμε. Τους ενημερώνω ότι το συγγράψαμε κιόλας», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Open.

Όταν ρωτήθηκε, διευκρίνισε ότι έγραψε το τελευταίο άρθρο, ενώ διαχώρισε τη θέση του λέγοντας ότι ο ίδιος προσωπικά μετείχε στη διαδικασία. «Όχι οι ευρωβουλευτές, Ο ευρωβουλευτής, εγώ το έγραψα», είπε.

Ο Κώστας Αρβανίτης διευκρίνισε και το περιεχόμενο του άρθρου που συνέδραμε. «Στο άρθρο 27 που συνέβαλα ουσιαστικά λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία θα πρέπει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με αυτό, αλλιώς θα κοπούν τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε, προσθέτοντας: «Δεν λέει αυτό που λέτε εσείς, ότι ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κοπούν τα κονδύλια».

Παύλος Μαρινάκης: Κυνική παραδοχή Αρβανίτη - Δήλωσε και περήφανος

Η παραδοχή Αρβανίτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Για «κυνική παραδοχή» από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας τη δήλωση πως αυτός ήταν που έγραψε το άρθρο του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου που προβλέπει κόψιμο κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα.

«Παραδέχτηκε και δήλωσε περήφανος που ήταν εμπνευστής του άρθρου για την περικοπή κονδυλίων από την Ελλάδα (…) Πάρα πολύ σοβαρά πράγματα, δεν έχουν προηγούμενο, τι κάνουν κάποιοι για την Ελλάδα εκτός Ελλάδας. Θυμάστε πολλές περιπτώσεις συκοφάντησης της χώρας και αυτή είναι άλλη μία», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μεταξύ άλλων.

Ν.Δ.: «Θλιβερό για την Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας, απολύτως ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, κάνει λόγο για «ευθεία και άνευ συστολής παραδοχή» ότι το ψήφισμα κατά της Ελλάδος όχι μόνον ενορχηστρώθηκε, αλλά γράφτηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι πλέον σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο αντιπολιτευτικό του μένος κατά της κυβέρνησης, αδιαφορεί για τη μεγάλη ζημιά που προκαλείται στη χωρά, ακόμα και για την απώλεια κρίσιμων ευρωπαϊκών πόρων που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Το δόγμα «γαία, πυρί, μιχθήτω» βρίσκει νέο εκπρόσωπο τον κ. Κασσελάκη και το κόμμα του. Θλιβερό για την Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας. Απολύτως ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη

Στην Κέρκυρα για το Πάσχα ο Κασσελάκης (Video&Photos)