Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Οπαδική βία: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις – Ποια σενάρια εξετάζονται

Πολιτική

Πραγματοποιήθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την οπαδική βία. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αποφάσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας έχουν ληφθεί και αναμένεται να είναι σκληρές.

Ενδεικτικό της σπουδαιότητας της διυπουργικής, είναι το γεγονός ότι είχε προσκληθεί και ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Πάντως, το μήνυμα που στέλνει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι η κατάσταση αυτή πρέπει να τελειώνει και το φαινόμενο να εκριζωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία είναι τα σενάρια που εξετάζονται. Το πρώτο σενάριο αφορά την η ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί το ζητάνε καθώς κινδυνεύει η ζωή τους. Σε αυτή την περίπτωση η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Το δεύτερο σενάριο είναι η διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Κυβερνητικές πηγές δεν διαψεύδουν τίποτα λέγοντας πως οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα είναι αυστηρές καθώς «δεν πάει άλλο» με την οπαδική βία.

Το τρίτο σενάριο είναι η διεξαγωγή των αγώνων σε όλα τα αθλήματα χωρίς φιλάθλους έως το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...