Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Τι είπαν Κουτσούμπας, Βαρουφάκης, Βελόπουλος στη Βουλή, για τις παρακολουθήσεις

Προσωπικές ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη απέδωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή για τις υποκλοπές.

Αν νομίζετε κύριοι της κυβέρνησης ότι θα ξεφύγετε από τις ευθύνες σας, είστε βαθιά γελασμένοι. Ποια κυβέρνηση, ποιος πρωθυπουργός, μπορεί να λέει με τόση ευκολία «δεν ήξερα, δεν άκουσα» αναρωτήθηκε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Είστε βαθιά γελασμένος κ. πρωθυπουργέ αν νομίζετε ότι θα απαλλαγείτε από τις προσωπικές σας ευθύνες, ανέφερε επίσης ο κ. Κουτσούμπας και χαρακτήρισε γελοία τα επιχειρήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί από πλευράς της κυβέρνησης για την υπόθεση Ανδρουλάκη.

Πόσο θα γελοιοποιείστε, άλλα να λέτε τη μια μέρα και άλλα την άλλη, εξακολούθησε ο κ. Κουτσούμπας.

Το σκοτεινό και επικίνδυνο πλαίσιο λειτουργίας των μυστικών υπηρεσιών και των παρακολούθησεων δεν αποτελεί επί μέρους επιχειρησιακή αστοχία, τόνισε ο γραμματέας του ΚΚΕ προσθέτοντας ότι στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά δικαιωμάτων και ελευθεριών. Το πλαίσιο που έχετε ψηφίσει δίνει το πράσινο φως για την παρακολούθηση των πάντων.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι οι έννοιες όπως η εθνική ασφάλεια, η τρομοκρατία κλπ έχουν γίνει έννοιες λάστιχο και χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση που έχει στόχο τον «εχθρό λαό» αλλά και γεωπολιτικούς ή άλλους ανταγωνισμούς.

Διαχρονικά το ΚΚΕ έχει καταγγείλει αυτό το θεσμικό πλαίσιο. Ένα μήνα τώρα από τη μήνυση Ανδρουλάκη και κανείς σας δεν έχει πει το παραμικρό για το σάπιο αυτό πλαίσιο, πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Απευθυνόμενος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι και τα δύο κόμματα έχουν συμβάλει στον νόμο 2225 σύμφωνα με τον οποίο οι παρακολουθήσεις θεωρούνται νόμιμες και μάλιστα ο γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι τα λούζεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι είναι παράνομο να παρακολουθείται ένας πολιτικός αλλά το ΚΚΕ θεωρεί παράνομες όλες τις παρακολουθήσεις πολιτών, απορρίπτοντας την όλη συζήτηση περί νόμιμων ή παράνομων παρακολουθήσεων ενώ άφησε να εννοηθεί ότι δεν διασφαλίζεται η θεσμική ομαλότητα με την εισαγγελική άδεια.

Βαρουφάκης σε Μητσοτάκη: «Η πρωθυπουργία σας τελείωσε»

«Η πρωθυπουργία σας τελείωσε», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα Βουλής απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση των υποκλοπών.

Το project επανεκλογής δεν το κρίνω περιγράφω μια κατάσταση δεδομένη, συνέχισε και ανεβάζοντας τους τόνους ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε ότι η πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν μια φούσκα που έσκασε.

Μάλιστα αναφερόμενος στα χειροκροτήματα των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος κατά τη διάρκεια ομιλίας του πρωθυπουργού είπε ότι ήταν «αποχαιρετιστήρια», ήταν το χειροκρότημα που έρχεται από την αποκαθήλωση ενός πρωθυπουργού.

Βελόπουλος: Όλοι παρακολουθούμαστε, δημοκρατία τέλος

Στην ομιλία του στη Βουλή για το ζήτημα των υποκλοπών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ανέφερε: «Ήθελα ξεκινώντας να κάνω ένα ρητορικό ερώτημα προς όλους διότι προκαλεί θυμηδία η σημερινή συζήτηση. Σε ποια σοβαρή χώρα θα έκαναν αυτή τη συζήτηση στο κοινοβούλιο τους, για τη ΜΙΤ και τη CIA; Αυτά οι σοβαρές χώρες τα έχουν λυμένα. Δυστυχώς αυτή η χώρα ούτε μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή ούτε είναι. Απόδειξη αυτών που λέω είναι τα όσα έγιναν στην επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας όπου συνάδελφοι βουλευτές ήταν ανταποκριτές ραδιοφωνικού σταθμού και μετέδιδαν απευθείας.

Αυτό που είπε ο Διοικητής ο νέος διοικητής δυστυχώς είναι μία αλήθεια. Όλοι παρακολουθούμαστε. Αυτό σημαίνει δημοκρατία τέλος.

Οι παρακολουθήσεις γίνονται μέσω των παροχών κινητής τηλεφωνίας με άλλου είδους εφαρμογές. Έρχεται εδώ όμως το ρητορικό ερώτημα: παρακολουθείτε εμένα; Αυτό σημαίνει κάνετε και ακρόαση της γυναίκας μου, του παιδιού μου. Αν είστε πραγματικά με τη νομιμότητα έπρεπε να απαγορευτούν όλες οι παρακολουθήσεις. Δεν μπορούν να υπάρχουν υποκλοπές σε μία δημοκρατία. Εδώ υπάρχει ένα οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο παρακολούθησης πολιτικών και πολιτών. Αυτό δεν συνάδει με το δημοκρατικό πολίτευμα θυμίζει εποχές Στάζι.

Θέλω να θέσω ένα ερώτημα στον πρωθυπουργό ο οποίος δεν είναι εδώ, έχω μπροστά μου το ΦΕΚ: ο κύριος Κουκάκης έχει διοριστεί από τη Νέα Δημοκρατία στο Υπουργείο Παιδείας; Και θα σας πω και μία αλήθεια: Η ΕΥΠ έχει μετατραπεί επί όλων των κυβερνήσεων, θα χρησιμοποιήσω μία έκφραση που χρησιμοποιείται από τους ίδιους τους υπαλλήλους της, έχει μετατραπεί σε ρουφιάνο-μάγαζο της κάθε κυβέρνησης. Κάνατε θεσμικούς παράγοντες και υπηρεσίες όργανα εναντίον των αντιπάλων σας.

Καταθέτω αίτημα στην ΑΑΔΑ να μου πει αν παρακολουθείτε από το τηλέφωνό μου. Για να ρωτώ κάτι ξέρω παραπάνω. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για παρακολουθήσεις 17 βουλευτών; Ποιοι είναι αυτοί και γιατί τους παρακολουθούν;

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παύλος Μαρινάκης: Οι 3 παρεμβάσεις για την ακρίβεια -Επίδομα μητρότητας: Μια νέα μητέρα παίρνει πλέον €10.000

Τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ξεδίπλωσε ο Παύλος Μαρινάκης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, μιλώντας στο Mega τ...

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τους τελευταίους οκτώ υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος (ονόματα)

Ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, οι τελευταίοι οκτώ υποψήφιοι του κόμματος. Οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ είναι οι: Αεράκης Μιχάλη...

Φόρτωση άρθρων...