Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Mετεωρολόγοι στον Μητσοτάκη: Πιθανώς η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στην Ελλάδα

Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία «Daniel».

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι πιθανώς είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα - πολύ περισσότερο νερό από αυτό που έπεσε με την κακοκαιρία «Ιανός». 

Είναι το πιο ακραίο φαινόμενο που συνέβη στην περιοχή (Μαγνησίας κ.λπ.) από πλευράς ύψους βροχής σε ένα 24ωρο - συνήθως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν Οκτώβριο Νοέμβριο σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση από τους συμμετέχοντες υπουργούς, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, μετεωρολόγους και τους επιτελείς της Πυροσβεστικής. Συζητήθηκε ο συντονισμός για τις επόμενες δύσκολες ώρες καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και τονίστηκε η ανάγκη να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι προς νοσοκομεία και τις κρίσιμες υποδομές. Παράλληλα δόθηκαν οδηγίες για τη φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειαστεί.

Όλες οι δυνάμεις (Πυροσβεστικής - αστυνομίας κλπ) επιχειρούν από το πρωί για απεγκλωβισμούς κ.λπ. και συνεχίζουν να είναι στο δρόμο. Όπως και του ΔΕΔΔΗΕ γιατί είχε πολλές διακοπές ρεύματος.

Ακόμα, επισημαίνεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να ακολουθούν τα μηνύματα του 112.

Στη σύσκεψη με Πρωθυπουργό συμμετείχαν οι υπουργοί: Κικίλιας, Οικονομου, Μπρατάκος, Τριαντόπουλος, Τουρνάς, Κοντογεώργης, ΓΓ Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός και οι επιτελείς του Πυροσβεστικού και με τηλεδιάσκεψη ο περιφερειάρχης Αγοραστός και μετεωρολόγοι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Tο δίλημμα των Ευρωεκλογών έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – «Πολιτική σταθερότητα ή κίνδυνοι»

Το μήνυμα ότι η πολιτική σταθερότητα είναι το διακύβευμα των Ευρωεκλογών που θα γίνουν στις 9 Ιουνίου έστειλε και από τη Χίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολίτες στο πλαίσιο ...

Φόρτωση άρθρων...