Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με Αμερικανούς γερουσιαστές (Photos)

Με Αμερικανούς γερουσιαστές συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και η σαφής στάση που έλαβε η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή, στηρίζοντας την Ουκρανία με ανθρωπιστικό και αμυντικό υλικό.

Σχετικά με τον τομέα της ενέργειας, ο Πρωθυπουργός ανέλυσε το σχέδιο της Ελλάδας για την ενεργειακή της επάρκεια εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής διεθνούς κρίσης, καθώς και για την αυτάρκειά της στο μέλλον. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η χώρα μας, προκειμένου να καταστεί πύλη εισόδου ενέργειας προς τα Βαλκάνια και την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμβάλλοντας έτσι στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

«Όποιον τρόπο και αν επιλέξουμε για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο ως το σημείο εισόδου του φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με Αμερικανούς γερουσιαστές συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Με Αμερικανούς γερουσιαστές συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Με Αμερικανούς γερουσιαστές συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

 

Με Αμερικανούς γερουσιαστές συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οργή Άγκυρας για Σύνοδο Κορυφής: «Η σύνδεση του Κυπριακού με την πρόοδο στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ δε θα γίνει ποτέ αποδεκτή»

Την οργή της Άγκυρας προκάλεσαν τα αποτελέσματα της στρατηγικής συζήτησης για την Τουρκία στην ειδική Σύνοδο Κορυφής, καθώς συνδέεται εκ νέου ευθέως η ένταξή της με την πρόοδο στο ...

Σοφία Μπεκατώρου για Παπανώτα: Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει

«Ελπίζω το κόμμα θα κάνει την κίνηση που πρέπει στο θέμα Παπανώτα» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με την Νίκη Λυμπεράκη η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙ...

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τον πληθωρισμό

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις Βρυξέλλες για τον πληθωρισμό. «Η εικονική πραγματικότητα σ...

Φόρτωση άρθρων...