Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον Κασάδο (εικόνα)

Παρασκήνιο

Με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ισπανία και πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος, Πάμπλο Κασάδο, είχε δείπνο χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η πανδημία του κορωνοϊού, οι εμβολιασμοί, το Ταμείο Ανάκαμψης και η πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν την ανάγκη για εμβάθυνση της ευρωπαϊκής αμυντικής συνεργασίας, και στο μέτωπο του μεταναστευτικού συμφώνησαν στην ανάγκη για χάραξη κοινής μεταναστευτικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις.
Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν, δε, στη σημασία του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου από όλες τις χώρες της περιοχής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πάμπλο Κασάδο συζήτησαν ακόμη για την τουρκική προκλητικότητα, αλλά και για τις πρόσφατες αποφάσεις της ισπανικής κυβέρνησης του Πέδρο Σάντσεθ να προχωρήσει σε πώληση αμυντικού υλικού στην Άγκυρα.

Ο Πάμπλο Κασάδο υπεραμύνθηκε της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε την ανάγκη αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη μέλη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Παρόντες στο δείπνο ήταν ο βουλευτής και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου, καθώς και η Ισπανίδα ομόλογός του Βαλεντίνα Μαρτίνεθ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οργισμένος ο Γεωργιάδης με Σπηλιωτόπουλο: Με βρίζει ο αχάριστος, ενώ τον είχα στηρίξει

Την ενόχλησή του εκφράζει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, με τον υπουργό Υγείας να στρέφεται εναντίον του με αφορμή όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμ...

Φόρτωση άρθρων...