Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Ζελένσκι - Διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού για την αμέριστη ελληνική στήριξη στην Ουκρανία

Πολιτική

Με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της Ουκρανίας.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης των δυσμενών επιπτώσεων από την 19η ημέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα. Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Ουκρανό Πρόεδρο για την αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής Κυβέρνησης στην Ουκρανία, για την αποστολή βοήθειας και την υποδοχή προσφύγων ομογενών και Ουκρανών.

Ακόμα, συζητήθηκε η δραματική κατάσταση στις περιοχές που διαμένει η ελληνική ομογένεια και η ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για την ασφαλή έξοδο, αλλά και την πρόσβαση του ανθρωπιστικού υλικού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την ασφαλή μετακίνηση του Έλληνα Γενικού Προξένου στη Μαριούπολη και των λοιπών εγκλωβισμένων στο κτίριο του ΟΑΣΕ.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα στήριξης από τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας.

Ακόμα, τόνισε ότι η πλήρης εφαρμογή των κυρώσεων από το σύνολο εταίρων και συμμάχων θα συνδράμει στην πίεση προς τη ρωσική πλευρά προκειμένου να σταματήσει τις επιθέσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για το Νέο Ψηφιακό Σχολείο: Πολύ σημαντική βοήθεια προς τους μαθητές (Photos)

Είναι ένα υποστηρικτικό εργαλείο για όλους τους μαθητές, η πιλοτική χρήση του οποίου θα αρχίσει από τον Σεπτέμβριο, τονίζει ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του για το Νέο Ψηφιακό Σχολεί...

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου – Σε περιοδείες οι πολιτικοί αρχηγοί

Περίπου τρεις εβδομάδες απομένουν για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και τα κόμματα βρίσκονται σε θέσεις μάχης. Σφοδρά πυρά ανταλλάσσουν οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς πλησιάζουμε προ...

Φόρτωση άρθρων...