Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι: Συζήτησαν για εφαρμογή συμφωνιών και αμυντική βιομηχανία

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την πρωινή επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σε ανάρτησή του στο X, ο Ουκρανός Πρόεδρος σημειώνει ότι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συζήτησαν για την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την επίσκεψή του στην Οδησσό και τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία, κυρίως όσον αφορά στην ουκρανική αεράμυνα. 

«Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης μπόρεσε να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας. Επιπλέον, τον ενημέρωσα για το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός Πρόεδρος και πρόσθεσε ότι υπήρξε συμφωνία για επιτάχυνση των εργασιών για διμερή συμφωνία ασφαλείας με βάση τη Διακήρυξη του Βίλνιους της G7.

Αναλυτικά η ανάρτηση: «Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό @Kmitsotakis σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών μας που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και για τη συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνάς μας.

Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης μπόρεσε να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας. Επιπλέον, τον ενημέρωσα για το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί. Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας με βάση τη Διακήρυξη του Βίλνιους της G7».

Ο Πρωθυπουργός σε ανάρτηση για την συνομιλία που είχε με τον Βολόντιμιρ Ζελένσκι, ανέφερε σε ανάρτησή του.

«Μίλησα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από τις σημερινές συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ουκρανία. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία. Η επίσκεψή μου στην Οδησσό μου κατέδειξε ακόμη περισσότερο την επείγουσα ανάγκη να εντείνουμε τη βοήθειά μας. Χαίρομαι που βλέπω την Ουκρανία να σημειώνει σταθερή πρόοδο προς την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λοβέρδος: Οι «Δημοκράτες» καλύπτουμε το πολιτικό κέντρο - Δεν θα ψήφιζα το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην ευρωβουλή

Για τις θέσεις των «Δημοκρατών» που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ. «Θέλουμ...

Μητσοτάκης: Να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές (Photos)

Σημαντικός ο ρόλος της ΔΥΠΑ με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών, τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται». «Σημαντική η ευ...

Χίο και Σάμο επισκέφθηκε ο Κασσελάκης (Photos)

Στη Χίο έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την άφιξή του στο λι...

Φόρτωση άρθρων...