Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Την Κυριακή η ορκωμοσία της νέας Βουλής, τη Δευτέρα το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυσή της

Πολιτική

Επίσπευση των θεσμικών διαδικασιών για την συντομότερη προσφυγή σε νέα εκλογική διαδικασία φαίνεται πως δρομολογείται με την σύμφωνη γνώμη όλων των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εκδοθεί διορθωτικό προεδρικό διάταγμα, το οποίο θα ορίζει ότι η νέα Βουλή που ανέδειξαν οι κάλπες της 21ης Μαΐου θα συγκληθεί την Κυριακή 28 Μαΐου στις 18:00 το απόγευμα, αντί 1ης Ιουνίου που αρχικά είχε προγραμματιστεί, προκειμένου να ορκιστούν οι νέοι βουλευτές. Την ερχόμενη Δευτέρα 29 Μαΐου θα γίνει η εκλογή προεδρείου Βουλής και την ίδια ημέρα θα θυροκολληθεί νέο προεδρικό διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εθνικών εκλογών.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα έχουν επισημοποιηθεί από το πρωτοδικείο και τα αποτελέσματα των "σταυρών" που έλαβαν οι βουλευτές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Ο Λευτέρης Πετρούνιας για ακόμα μία φορά έφερε την Ελλάδα στην κορυφή – Θερμά συγχαρητήρια

«Σε ευχαριστούμε Λευτέρη. Θερμά συγχαρητήρια!», ανέφερε o Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, μετά το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτ...

Γεωργιάδης σε Βελόπουλο: Καλό το σόου περί χριστιανικής πίστης, αλλά τη μάνα δεν τη βρίζουμε ποτέ

Επανήλθε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο θέμα που σόκαρε το κοινοβούλιο με το επεισόδιο μεταξύ του ανεξάρτητου βουλευτή των Σπαρτιατών Κων. Φλώρου και του βουλευτή τ...

Φόρτωση άρθρων...