Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Την Τρίτη τα τρακτέρ στην Αθήνα - Οι κινήσεις της κυβέρνησης και οι εντολές του Χρυσοχοΐδη

Πολιτική

Η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει πλέον το θέμα με τους αγρότες, οι οποίοι είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους, αλλά δεν αποκλείεται, λόγω... υπέρμετρου ενθουσιασμού και... άγνοιας, να... ξεφύγουν εντελώς, οπότε θα ζημιωθούν πολλαπλώς!

Να βάλουμε λίγο τα πράγματα σε μια σειρά.  Μια πορεία προς την Αθήνα με τα τρακτέρ ή με... τρένα και λεωφορεία, εφόσον προκαλέσει αναστάτωση για μία ημέρα, τότε θα είναι κάπως... εύπεπτο για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Επιπλέον, κάποιους ολιγόωρους αποκλεισμούς σε λιμάνια ή δρόμους, μπορούν να τους... καταπιούν οι πολίτες.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Όμως, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πολλοί δεν θα καθίσουν να τον... πιούν, όπως θα έλεγε και η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, η... μνημονιοψηφούσα! Η επίδειξη αντικοινωνικής συμπεριφοράς από την πλευρά των διαμαρτυρόμενων είναι ζήτημα που εγείρει πολλές νομικές συνέπειες. Σίγουρα, αν κάποιοι θέλουν να κλείσουν δρόμους, λιμάνια και σύνορα, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι θα βρουν απέναντι τους, όλους αυτούς που θέλουν να μετακινηθούν ή να βγάλουν το ψωμί τους.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως ό,τι ήταν να δώσει στους διαμαρτυρόμενους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα, το έδωσε. Όσο για το ζήτημα της Θεσσαλίας, αυτό αποτελεί... παγκόσμιο case study και έχουν επιστρατευτεί οι πάντες για να επεξεργαστούν μέτρα ανασυγκρότησης με ταυτόχρονη διαρκή στήριξη. Μιλάμε για τεράστιο κόστος που δεν μπορεί να το σηκώσει ο φορολογούμενος πολίτης, αλλά η κυβέρνηση και προσωπικά ο Μητσοτάκης έχουν αποδείξει ότι "ξύνουν τον πάτο του βαρελιού" για να βρουν και το τελευταίο ευρώ.

Το πρόβλημα θα αρχίσει να δημιουργείται από τη στιγμή που οι διαμαρτυρόμενοι, δεν θα έχουν καταλάβει πού βρίσκονται τα όρια τους και πώς η δική τους ελευθερία για την προβολή των δίκαιων αιτημάτων τους, σταματάει όταν οι ίδιοι "στουκάρουν" με... ιλιγγιώδη ταχύτητα στις ελευθερίες των υπολοίπων. Εκεί, αρχίζει και παίρνει μπρος το κράτος. Δηλαδή, θα αρχίσουν να παίρνουν... μπρος οι κατά τόπους εισαγγελείς, οι οποίοι αρχικώς θα ζητήσουν... ευγενικά την απομάκρυνση όσων εμποδίζουν τις μεταφορές και την κυκλοφορία προσώπων και αγαθών, αλλά ακολούθως θα είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν το νόμο. Η εφαρμογή του νόμου θα έχει συνέπειες, οι οποίες γίνονται αντιληπτές μεταγενέστερα και "προσγειώνουν"... ανώμαλα.

Παλιότερα οι κυβερνήσεις έδιναν... άφεση αμαρτιών για τέτοια... αμαρτήματα, αλλά τη σήμερον ημέρα, το "μπουγιουρντί" φτάνει στον τελικό... παραλήπτη του, με διαδικασίες εξπρές και μέσω του δημόσιου ταμείου. Και αν δεν εξοφληθεί στην ώρα του, τότε τα πράγματα... ζορίζουν. Αφήστε δε το κόστος των δικαστικών περιπετειών ή των αγωγών που μπορεί να εγείρουν διάφοροι θιγόμενοι, όπως εταιρείες και παραχωρησιούχοι που λειτουργούν τους αυτοκινητοδρόμους. Οι τελευταίοι μπορεί να ασκήσουν αγωγές κατά του Δημοσίου, οπότε στη συνέχεια και το Δημόσιο, για να μην επιβαρύνει αυτούς που δεν φταίνε, είναι αναγκασμένο να προχωρήσει στην επιβολή του νόμου κατά όσων φταίνε! Καλό είναι να γνωρίζουν όλοι ότι η παραβίαση της "κόκκινης γραμμής" που θέτει η κυβέρνηση, σηματοδοτεί την ενεργοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας. Και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχει αποδείξει ότι δύσκολα κάνει πίσω. Πολύ περισσότερο όταν έχει πάρει "λευκή επιταγή" από τον πρωθυπουργό.

Από την άλλη πλευρά, εκτός των μπλόκων, υπάρχει και το θέμα με όσους προκαλούν αναστάτωση στα πανεπιστήμια. Βέβαια, καλό θα ήταν η κυβέρνηση να φέρει το νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, αφού τελείωνε η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου. Για λόγους που μόνο οι αρμόδιοι γνωρίζουν, το θέμα ήρθε ταυτόχρονα με την έναρξη της εξεταστικής. Μπορεί η κυβέρνηση να ήθελε να μεταφέρεται σε κάθε σπίτι η εικόνα "φοιτητών" και "αγωνιστών" που... ενδιαφέρονται για την εικόνα ενός αναβαθμισμένου δημόσιου πανεπιστημίου! Σατανική σκέψη! Όμως, όλοι αυτοί οι ταραξίες, με τις πράξεις τους αποδεικνύονται ως οι καλύτεροι διαφημιστές αυτών των πανεπιστημίων, εξιτάροντας την πλειοψηφία της κοινής γνώμης, η οποία γνωρίζει πολύ καλά για τα... ζιζάνια που κρατούν ομήρους δεκάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να καταρτιστούν και να προχωρήσουν στη ζωή τους.

Στα πανεπιστήμια, επειδή είναι πιο μαζεμένοι χώροι, οι εντολές του Χρυσοχοΐδη προς την ηγεσία της Αστυνομίας είναι πολύ πιο απλές. Κάθε προσπάθεια πρόκλησης ζημιών σε πανεπιστημιακούς χώρους, οδηγεί αυτομάτως στην ενεργοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων. Δεν ανακαλύφθηκε ξαφνικά η... πυρίτιδα, αλλά, φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι ιδέες διακινούνται ελεύθερα στα πανεπιστήμια, αλλά δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο για τους κουκουλοφόρους και τους ταραξίες που καίνε και σπάνε. Από τη στιγμή που αυτοί δεν αποτελούν παράγοντες για την προαγωγή της επιστήμης και της γνώσης, τότε, τον λόγο θα έχει ο... Χρυσοχοΐδης!

Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι πλέον υποχρεωμένες όχι μόνο να απελευθερώσουν τους χώρους που καταλαμβάνονται αλλά και να συλλάβουν τους υπαίτιους, οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν ποινικά και φυσικά οικονομικά. Όμως, το οικονομικό σκέλος των καταστροφών, δυστυχώς, εξακολουθεί να αφορά τους φορολογούμενους και φιλήσυχους πολίτες, οι οποίοι αισθάνονται ότι είναι οι... καρπαζοεισπράκτορες της ιστορίας! Πάντως, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης... υπόσχεται ότι θα λύσει όλες τις... απορίες!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Anadolu για επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα: Οι διμερείς σχέσεις έχουν εισέλθει σε μια νέα εποχή

Εκτενή αναφορά στην αυριανή επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Άγκυρα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνει το «Anadolu». Το τουρκικό ε...

Φόρτωση άρθρων...