Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Σκέρτσος: «Το 71% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί»

«Αυτή τη στιγμή το 71% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί δηλαδή 6,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο συνεπώς ο στόχος για το εννιάμηνο του 2021 έχει επιτευχθεί», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Ο υπουργός ανέφερε ότι στον γενικό πληθυσμό, όπου το ποσοστό εμβολιασμένων βρίσκεται στο 60%, περιλαμβάνονται 1,2 εκατομμύριο παιδιά έως 12 ετών που δεν μπορούν να εμβολιαστούν και άλλο ένα εκατομμύριο ανήλικοι από 12-17 ετών, ενώ συμπεριλαμβάνονται οι διστακτικοί και όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

«Σε σύγκριση με τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης η Ελλάδα τα έχει πάει πάρα πολύ καλά και όχι τόσο καλά συγκρινόμενη με χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Πρέπει να εστιάσουμε στους πολίτες που έχουν ακόμη δισταγμούς να τους πείσουμε να πάρουν τη σωστή απόφαση», επισήμανε ο Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Για την επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην επικράτεια αυτή την περίοδο, σημείωσε ότι υπάρχει μια επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας, αλλά με τη διαφορά από τον περασμένο Μάρτιο ότι αυτή τη στιγμή το σύστημα υγείας λειτουργεί κανονικά μαζί και με τα εκτός COVID περιστατικά.

«Παρόλο ότι έχουμε μια επιθετική μετάλλαξη τη "Δέλτα", η επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας είναι μικρότερη κατά 2/3. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη τα νούμερα των νοσηλίων είναι πολύ λιγότερα και από τον περασμένο Οκτώβριο και από τον περασμένο Μάρτιο. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς, νοσούν βαριά οι ανεμβολίαστοι», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

«Η Πολιτεία έχει κάνει το χρέος της παρέχει όλη την υποστήριξη που χρειάζονται οι πολίτες για να εμβολιαστούν. Χρειάζεται και η συμβολή σε αυτή την προσπάθεια των τοπικών φορέων. Ωστόσο, συνεχώς παλεύουμε για την αύξηση των εμβολιασμένων δεν πετάμε «λευκή πετσέτα» όπως λέγεται και παρέχουμε περαιτέρω διευκολύνσεις όπως αυτές που θα ανακοινωθούν σήμερα», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Σε σύγκριση με την Πορτογαλία και το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού που έχει καταφέρει η χώρα της Ιβηρικής απέδωσε στη διαφορετική νοοτροπία το ποσοστό των εμβολιασμένων που έφτασε εκεί στο 83% και σημείωσε ότι στη διαχείριση της πανδημίας εκεί υπήρξε μια πολιτική συμφωνία και άφησαν έξω την πολιτική αντιπαράθεση κάτι που δυστυχώς δεν έγινε στη χώρα μας», συμπλήρωσε ο Άκης Σκέρτσος.

«Έχουμε δει ανεύθυνες συμπεριφορές από κόμματα της αντιπολίτευσης για να χαϊδέψουν αντιεμβολιστικά επιχειρήματα», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...