Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Τριχοτομημένος ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Η επίσημη έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έδωσε συνάντηση στα Χαυτεία, όπου προσήλθε αιφνιδιαστικά και ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, που πάντως φωτογραφήθηκε μαζί με το μπλοκ του κόμματος, το οποίο είχε συγκεντρωθεί στην οδό Σταδίου.

Πολιτική

Δεν ήταν λίγα τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία βλέποντας τη χθεσινή εικόνα του κόμματος διερωτήθηκαν αν αυτό ήταν μία εικόνα από το εγγύς μέλλον! 

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την τριχοτόμηση που εμφάνισε για πρώτη φορά, δημόσια, η αξιωματική αντιπολίτευση, οι πρόσφατα αποχωρήσαντες, αλλά και όσοι έχουν τεθεί σε τροχιά εξόδου, παράλληλα με το «ορθόδοξο» κόμμα συνυπήρξαν στους ίδιους κεντρικούς δρόμους, αλλά όχι στο ίδιο μπλοκ, κατά τη χθεσινή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.

Κασσελάκης: Ήρθε, τον είδαν, απήλθε

Η επίσημη έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έδωσε συνάντηση στα Χαυτεία, όπου προσήλθε αιφνιδιαστικά και ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, που πάντως φωτογραφήθηκε μαζί με το μπλοκ του κόμματος, το οποίο είχε συγκεντρωθεί στην οδό Σταδίου.

Ο κ. Κασσελάκης αντάλλαξε χαιρετισμούς και μέσα σε λίγα λεπτά, αποχώρησε, χαιρετώντας ευγενικά τους πάντες, για να χαθεί τα επόμενα λεπτά από το οπτικό τους πεδίο. Κάτω από το πανό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο, παρέμειναν πιασμένοι χέρι χέρι ήταν πολλά από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, ανάμεσα στα οποία οι: Ρένα Δούρου, Πάνος Ρήγας, Πέτρος Παππάς, Νίκος Παππάς, Δώρα Αυγέρη, Στέλιος Παππάς, Γιώργος Τσίπρας, Τρύφων Αλεξιάδης και Κώστας Ζαχαριάδης.

news

Στη «Διέξοδο Αριστερά» Τσακαλώτος, Φίλης, Σκουρλέτης 

Με προσυγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στην πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία συμμετείχαν και τα στελέχη της «Ομπρέλας» που αποχώρησαν την περασμένη Κυριακή από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με τρία πανό τα οποία υπέγραφε η «Διέξοδος Αριστερά» ως ένα στίγμα της δημόσιας πολιτικής παρουσίας όσων το συνόδευαν. Ανάμεσα στα πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που έδωσαν το «παρόν» με μέλη από κινήματα και συλλογικότητες της Αριστεράς ήταν οι: Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Σκουρλέτης, Αννέτα Καββαδία, Ελένη Σταματάκη, Δημήτρης Βίτσας, Πέτη Πέρκα, Αριστείδης Μπαλτάς, Αγγελική Παπάζογλου, Βασιλική Κατριβάνου.
 

news

Με τους φοιτητές Αχτσιόγλου και Χαρίτσης

Την ίδια ώρα, με το μπλοκ του Δικτύου - Προοδευτικών Αριστερών Φοιτητών συμμετείχαν στην καθιερωμένη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης, πρωτοκλασάτα στελέχη της τάσης «6 συν 6». Παρά τη φημολογούμενη έξοδό τους από το κόμμα, οι δύο βουλευτές, αλλά και άλλα κομματικά στελέχη, όπως ο Κώστας Πουλάκης ακολούθησαν την πορεία με μέλη του «Δικτύου». «Μισός αιώνας από την ηρωική εξέγερση.Για Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη. Η ρωγμή του ιστορικού χρόνου που εκπροσωπεί το Πολυτεχνείο είναι παντοτινή. Γιατί μας θυμίζει ότι τα αυταρχικά καθεστώτα ανατρέπονται, ότι η δύναμη δεν βρίσκεται στην ισχύ των λίγων, αλλά στις επιθυμίες των πολλών, ότι το πιο βαθύ σκοτάδι είναι μια στιγμή πριν τη λυτρωτική αυγή. Προχωράμε. Σταθερά στα ίδια βήματα. Στο δρόμο του Νοέμβρη» σχολίασε σχετικά ο Αλέξης Χαρίτσης στα κοινωνικά δίκτυα.

Την ίδια ώρα, πολλά μέλη της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και κομματικά στελέχη που βαίνουν προς αποχώρηση επέλεξαν να συμμετάσχουν στην πορεία με «συνδικαλιστικά» μπλοκ, όπως και με αυτό του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (Σ.Φ.Ε.Α.) αντί του επίσημου μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας διακριτική απόσταση από την νέα ηγετική ομάδα.

Η τριπλή διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην πορεία του Πολυτεχνείου, πρωτοφανής για τα χρονικά του κόμματος, προκάλεσε έντονο προβληματισμό ακόμη και σε στελέχη που βρέθηκαν σε κάποιο από τα τρία, διαφορετικά μπλοκ, καθώς «το ποτάμι δεν έχει γυρισμό», όπως σχολίαζαν, αφού η εικόνα κατακερματισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμπεδώθηκε χθες και μέσα από τα φωτογραφικά καρέ, στον απόηχο της συνέντευξης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, με την οποία έτεινε μεν χείρα φιλίας προς την ομάδα των «6 συν 6», αλλά προειδοποιούσε την ίδια στιγμή τα μέλη της για… «αποστασία».

news

Ψηλά έθεσε τον πήχη ο Τάιλερ 

Η ίδια συνέντευξη, ωστόσο, προκάλεσε πολλαπλούς κραδασμούς στο εσωτερικό του κόμματος, όχι μόνο για τα όσα δήλωσε ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το κεφάλαιο με μικρό ή κεφαλαίο «κ», τυχόν «αποστάτες» και το μαξιλάρι των 37 δις ευρώ, αλλά και για τα λεγόμενα του συζύγου του, Τάιλερ Μακμπέθ.

«Πυροβολώντας» τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο κ. Μακμπέθ δήλωσε πως «εννοώ, μιλάτε για ένα κόμμα που ήταν στην ηγεσία της χώρας και δεν μπόρεσε να τη διατηρήσει ή ακόμα και να διατηρήσει την υποστήριξη του κόσμου σε καμία από τις εκλογές που ακολούθησαν». «Οπότε πρέπει να υπάρξει πραγματικά μια ενδοσκόπηση» συνέστησε ο κ. Μακμπέθ, για να συνεχίσει λέγοντας «όπως ακριβώς και σε αυτό το κόμμα. Αυτό το κόμμα πρέπει να κοιτάξει μέσα στο κόμμα και να πει, τι συμβαίνει; Ποια είναι τα προβλήματα; Και πρέπει να προσπαθήσουν να τα αντιμετωπίσουν», πρόσθεσε. «Και νομίζω ότι αυτό προσπάθησε να κάνει ο Στέφανος από τότε που εξελέγη» εξήγησε ο σύζυγος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εξαίροντας την ικανότητα του κ. Κασσελάκη «να ελίσσεται και να κάνει αυτό που πιστεύω ότι είναι μέχρι στιγμής πολύ επιτυχημένος χειρισμός».

Απαντώντας, μάλιστα, στο ερώτημα για το εάν και κατά πόσο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός, ο κ. Μακμπέθ απάντησε ότι «απολύτως, χωρίς αμφιβολία. Χωρίς αμφιβολία, 100%», για να συμπληρώσει πως «ο λόγος που αφιερωθήκαμε μαζί σε αυτό ήταν γιατί του είπα από την αρχή, δεν με ανησυχεί αν θα καταφέρεις να κερδίσεις την ηγεσία του κόμματος, αλλά αυτό που με απασχολεί είναι να βεβαιωθείς ότι θα κάνεις ό,τι πρέπει, για να γίνεις ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας». «Αν πρόκειται να σταματήσουμε τη ζωή μας στις ΗΠΑ και να τα βάλουμε όλα σε αναμονή εκεί και να μεταφέρουμε τη ζωή μας εδώ και να κάνουμε αυτή την προσπάθεια μαζί, θα το κάνουμε και θα το κάνουμε ολοκληρωτικά και δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις, θα το κάνει για τους σωστούς λόγους και θα το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε, και θα δούμε τι θα συμβεί» κατέληξε ο κ. Μακμπέθ, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την είσοδο του συζύγου του στο Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας «ό,τι πρέπει» για την επίτευξή του.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...