Κυριακή
08 Φεβρουαρίου 2026

Τσάρος της Οικονομίας ο Κυριάκος Πιερρακάκης – Τα σενάρια και τα ονόματα

Ο Κυριάκος Πιερακάκης αναμένεται να είναι ο νέος υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αντικαθιστώντας τον Κωστή Χατζηδάκη που φαίνεται να αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Τα παραπάνω αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες της δημοσιογράφου Χριστίνας Κοραή, η οποία στην εκπομπή «Live News» του MEGA μετέφερε το ρεπορτάζ για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Χριστίνας Κοραής, η ορκωμοσία του νέου Υπουργικού Συμβουλίου ενδέχεται να γίνει το πρωί της Παρασκευής και όπως όλα δείχνουν νέος υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στη θέση του θα μετακινηθεί η Σοφία Ζαχαράκη και στη δική της θέση στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας θα μετακινηθεί η Ειρήνη Αγαπηδάκη. Στη θέση της Ειρήνης Αγαπηδάκη ενδέχεται να μετακινηθεί ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αμετακίνητος παραμένει ο Άδωνις Γεωργιάδης στο υπουργείο Υγείας και ο Γιώργος Φλωρίδης στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναμένεται να μετακινηθεί ο Θάνος Πλεύρης, ο Κώστας Σκρέκας ή ο Θόδωρος Σκυλακάκης και ως αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ο Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να μετακινηθεί από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο Σταύρος Παπασταύρου αναμένεται να μετακινηθεί στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ο Μάκης Βορίδης ενδέχεται να μετακινηθεί στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Μέσα στον Μάρτιο η τελική εισήγηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Μέσα στον Μάρτιο θα παρουσιάσει η κυβέρνηση την τελική της εισήγηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την προσδοκία να υπάρ...

Φόρτωση άρθρων...