Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Τσαβούσογλου: Ανοίξαμε νέα σελίδα με την Ελλάδα μετά τον σεισμό

Σε νέα φάση φαίνεται πως μπαίνουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τη διπλωματία των σεισμών να αντικαθιστά το πολεμικό κλίμα που κυριαρχεί εδώ και τρία χρόνια μεταξύ των δύο χωρών.

Η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Τουρκία και τις πληγείσες περιοχές, τα θερμά λόγια του ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο εναγκαλισμός τους, αποτυπώνουν πως η ρητορική του μίσους και οι απειλές παραμερίζονται όταν μπαίνει μπροστά η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη.

Τον θετικό αντίκτυπο της αλληλεγγύης που προσέφερε η Ελλάδα στην Τουρκία, μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ επιβεβαίωσε και σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν στην Άγκυρα.

Ο κ. Τσαβούσογλου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Ισραήλ για τη στήριξη που προσέφερε, κάνοντας παράλληλα ειδική αναφορά και στην Ελλάδα.

«Με τον σεισμό ανοίξαμε μια νέα σελίδα με την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τον πληθωρισμό

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις Βρυξέλλες για τον πληθωρισμό. «Η εικονική πραγματικότητα σ...

Δημοσκόπηση MEGA: Προβάδισμα 16,9 μονάδων της Ν.Δ., ανέβηκε στο 32,3% - Τι γίνεται στη «μάχη» για τη δεύτερη θέση (κάρτες)

Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε κέρδη άνω των δύο μονάδων στην πρόθεσ...

Φόρτωση άρθρων...