Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Τσαβούσογλου: Σε καλό επίπεδο οι σχέσεις με την Ελλάδα, παρά τα πολύπλοκα ιστορικά προβλήματα

Πολιτική

Για καλό επίπεδο των σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα έκανε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους από τη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δεν παραγνωρίζει πως υπάρχουν ιστορικά προβλήματα που δεν έχουν επιλυθεί.

«Υπάρχουν ιστορικά προβλήματα στα οποία δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ή να λύσουμε. Ορισμένα από αυτά είναι πολύπλοκα. Θα πρέπει να υπάρχει ένα ειλικρινές περιβάλλον εργασίας για την επίλυσή τους. όλοι το γνωρίζουν αυτό», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Προκειμένου αυτή η θετική ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί με την Ελλάδα να είναι μόνιμη, οι δύο πλευρές θα πρέπει να αποφύγουν βήματα που αυξάνουν την ένταση», πρόσθεσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του δίκαιου διαμοιρασμού του πλούτου των υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο, στο πλαίσιο του Κυπριακού, ο Μέβλουτ Τσαβούσογλου είπε ότι «η έλλειψη μόνιμης λύσης στο νησί αποτελεί πάντα λόγο έντασης».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μίλησε και για το θέμα των F-16, σημειώνοντας πως «αναμένουμε ότι μπορεί να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στην παράδοσή τους».

«Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει πλήρης εμπλοκή στο θέμα των F-16. Γνωρίζουμε ότι η Κυβέρνηση Μπάιντεν καταβάλλει ειλικρινείς προσπάθειες. Έχουμε προετοιμάσει τα απαραίτητα πακέτα για την παράδοση των F-16 στην Τουρκία ή για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων αεροσκαφών. Υπάρχουν, όμως, εκείνοι που αντιτίθενται εντός του Κογκρέσου. Αναμένουμε ότι μπορεί να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα μέσω του διαλόγου», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Ο Πρωθυπουργός να δεσμευθεί σήμερα ότι η Ν.Δ. θα υπερψηφίσει τη σύσταση Προανακριτικής

Να απαντήσει σε τρία ερωτήματα, μεταξύ των οποίων και αν θα υπερψηφίσει τη σύσταση προανακριτικής, καλεί τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελά...

Φόρτωση άρθρων...