Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Τσίπρας: Δεν με απασχολεί να δώσω απαντήσεις στο χθεσινό παραλήρημα ενός ένοχου πρωθυπουργού

Πολιτική

Το «γαλάζιο κάστρο» των Σερρών επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για να ξεκινήσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια και να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για το κύμα της ακρίβειας και των υποκλοπών.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του μετά την περιοδεία στην κεντρική αγορά της πόλης είπε πως «η χώρα βυθίζεται στην ανασφάλεια, στην αβεβαιότητα και στον ζόφο των άρρωστων αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις» και απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

«Δεν με απασχολεί καθόλου να βρω σήμερα να δώσω απαντήσεις στο χθεσινό παραλήρημα ενός πανικόβλητου και ένοχου πρωθυπουργού. Αυτό που με απασχολεί είναι πως θα δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας» είπε χαρακτηριστικά και έστρεψε τα πυρά στο κύμα της ακρίβειας.

«Αυτό που βλέπω παντού, είναι ανασφάλεια και απόγνωση από τους πολίτες από τους ανθρώπους της αγοράς που στενάζουν από αυτό το πρωτοφανές κύμα της ακρίβειας. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας διότι η κυβερνητική πολιτική θέλει να συνεχίζεται αυτή η λεηλασία. Το δόγμα της κυβέρνησης είναι να τα παίρνει από τη μια τσέπη μέσω του ΦΠΑ από τους καταναλωτές και να τα δίνει στην τσέπη των καρτέλ μέσω των επιδοτήσεων. Αυτή η κατάσταση όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Μέσα στις πρώτες 15 μέρες εξαντλείται το εισόδημα των καταναλωτών ενώ αντίκρισα σήμερα και πολλούς επαγγελματίες που είναι μπροστά στον κίνδυνο του λουκέτου στα μαγαζιά τους».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως υπάρχουν απαντήσεις απέναντι στον εφιάλτη της ακρίβειας και ζήτησε «επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και χτύπημα στα καρτέλ στην ενέργεια, στα τρόφιμα, στα καύσιμα, με μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα για να πάρει ανάσα η κοινωνία, με αύξηση του κατώτατου στα 800 ευρώ, με στήριξη και προστασία της πρώτης κατοικίας της μεσαίας τάξης που απειλείται από τους λογής Πάτσηδες που εφορμούν στους δανειολήπτες με τις εισπρακτικές τους εταιρείες».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τσίπρα έχει ως εξής:

«Σε όποιο σημείο της χώρας και αν βρεθεί κανείς αντιμετωπίζει την ίδια ανασφάλεια, την ίδια απόγνωση από τους πολίτες από τους ανθρώπους της αγοράς που στενάζουν απέναντι σε αυτό το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.

Και δυστυχώς δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας, διότι η κυβερνητική πολιτική θέλει να συνεχίζεται αυτή η λεηλασία, προκειμένου να στηρίζονται κάποιοι λίγοι και ισχυροί.

Το δόγμα της κυβέρνησης είναι να τα παίρνει από τη μία τσέπη, μέσω του ΦΠΑ, από τους καταναλωτές και να τα δίνει στην τσέπη των καρτέλ, μέσω των επιδοτήσεων. Αυτή η κατάσταση όμως δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο έτσι. Μέσα στις πρώτες 15 μέρες εξαντλείται το εισόδημα των πολιτών. Αντίκρισα σήμερα και πολλούς επιχειρηματίες που είναι μπροστά στον κίνδυνο του λουκέτου στα μαγαζιά τους.

Η χώρα βυθίζεται στην ανασφάλεια, στην αβεβαιότητα και στο ζόφο των άρρωστων αποκαλύψεων που αφορούν τις παρακολουθήσεις. Δεν με απασχολεί καθόλου να βρω σήμερα να δώσω απαντήσεις στο χθεσινό παραλήρημα ενός πανικόβλητου και ένοχου πρωθυπουργού. Αυτό που με απασχολεί είναι πως θα δώσουμε απάντηση στα προβλήματα της κοινωνίας, στα προβλήματα των πολιτών που βυθίζονται στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα. Και πιστεύω ότι οι απαντήσεις υπάρχουν, υπάρχει εναλλακτική για να σταθεί όρθια η κοινωνία.

Με επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και χτύπημα στα καρτέλ και στην αισχροκέρδεια στην ενέργεια στα καύσιμα στα τρόφιμα.

Με μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα προκειμένου να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία.

Με αύξηση του μισθού στα 800 ευρώ και τιμαριθμική αναπροσαρμογή για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός ώστε να ενισχυθεί το εισόδημα.

Με στήριξη και προστασία της πρώτης κατοικίας της μεσαίας τάξης που απειλείται σήμερα από τους λογής Πάτσιδες, που εφορμούν στους δανειολήπτες με τις εισπρακτικές εταιρείες.

Με μέτρα που θα στηρίξουν έμπρακτα την κοινωνία και θα δώσουν ελπίδα απέναντι στη σημερινή απόγνωση.

Για αυτό βρίσκομαι εδώ και για αυτό δουλεύω και όσο πιο γρήγορα έρθει η ελπίδα μέσα από την πολιτική αλλαγή και σταθεί ξανά στα πόδια της η κοινωνία και αποκατασταθεί το κράτος δικαίου και η λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, τόσο το καλύτερο θα είναι, όχι για μία παράταξη στον τόπο, αλλά τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα συνολικά».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης σε Κωνσταντοπούλου: «Μυθεύματα όσα είπατε για τον μηχανοδηγό - Με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας του»

«Πυρά» κατά της προέδρου της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωής Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης...

Πρόταση δυσπιστίας: Κορυφώνεται απόψε η αντιπαράθεση στη Βουλή - Η «προσυνεννόηση» και η «διάψευση» (live)

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα πάρει τελευταίος τον λόγο, θα κλείσει απόψε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης...

Σκέρτσος: «Να αποδείξουμε εάν είμαστε με την αλήθεια ή με τα λαϊκά δικαστήρια»

Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ του Άκη Σκέρτσου και του Μιχάλη Κατρίνη στη Βουλή. O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ρώτησε «εάν οι δύο υπουργοί Επικρατείας, ήταν ...

Φόρτωση άρθρων...