Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Bloomberg: Ο εγωιστής Ερντογάν να σταματήσει να απειλεί την Ελλάδα

Πολιτική

Για να συνεχίσει η Δύση να αποτρέπει τον Πούτιν, η Τουρκία πρέπει να σταματήσει να λιθοβολεί τη Σουηδία και τη Φινλανδία και να απειλεί με πόλεμο κατά της Ελλάδας, τονίζει με άρθρο του στο Bloomberg ο δημοσιογράφος Andreas Kluth.

Ο δημοσιογράφος ανοίγει πυρ κατά του Τούρκου προέδρου επισημαίνοντας ότι τον ενδιαφέρει μόνο το συμφέρον του και έχει μπει σε ένα «ταξίδι εγωισμού». «Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι στο ΝΑΤΟ μόνο για τον εαυτό του και ως αποτέλεσμα κάνει τα πράγματα πολύπλοκα. Για να φανεί δυνατός στο σπίτι του πριν από τις εκλογές τον Ιούνιο, συνεχίζει να τις επιθέσεις, χωρίς να τον ενδιαφέρει καθόλου το αν οι αηδίες του υπονομεύουν τη δυτική συνοχή και την ευρωπαϊκή ασφάλεια γενικότερα.»

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος κατηγορεί τον σουλτάνο ότι συμπεριφέρεται ανεύθυνα στην περίπτωση της Σουηδίας και της Φινλανδίας, οι οποίες θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και υποστηρίζει ότι εκβιάζει τους Σουηδούς να υιοθετήσουν την άποψή του για την πολιτική στη Μέση Ανατολή.

Όσον αφορά στην κόντρα με την Ελλάδα, κάνει λόγο για τη χειρότερη εσωτερική ένταση του ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες, τονίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται εντελώς εκτός γραμμής στο θέμα του Αιγαίου. «Ο Ερντογάν στην πραγματικότητα απειλεί με πόλεμο μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ. Με τέτοιους συμμάχους, ποιος χρειάζεται εχθρούς;».

Όπως τονίζει ο Kluth, τα μέλη του ΝΑΤΟ προσπαθούν να αποσαφηνίσουν εάν ο Ερντογάν θα είναι αξιόπιστος σύμμαχος σε περίπτωση πολέμου, ενώ τονίζει ότι το σημαντικό είναι να αφήσουμε στην άκρη αρχαίες διαμάχες όπως αυτή μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.

«Ένας στόχος πρέπει να υπερισχύει: να αποτρέψουμε τον Πούτιν από την κλιμάκωση του πολέμου. Αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουν οι Τούρκοι στον πρόεδρό τους γιατί είναι προς το συμφέρον τόσο της Τουρκίας όσο και του ΝΑΤΟ», καταλήγει ο Kluth.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δένδιας: «Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας»

Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ο οποίος, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια, υπογράμμ...

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής το υπουργικό συμβούλιο - Ανακοινώνεται ο κατώτατος μισθός

Την Παρασκευή στις 11:00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνεδρίαση θα ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού, και θα παρου...

Φόρτωση άρθρων...