Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Τσίπρας: Δεν μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση το δεύτερο κόμμα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ξανά για μια «προοδευτική κυβέρνηση μετά τις εκλογές», ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι κάλπες της 21ης Μαΐου θα βγάλουν κυβέρνηση.

Iσχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό στην πρώτη κάλπη, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Κυριακής στο MEGA.

«Δεν θα υπάρξει δεύτερη κάλπη», είπε εμφατικά ο κ. Τσίπρας. «Αυτές οι εκλογές της απλής αναλογικής δεν είναι εκλογές χαλαρής ψήφου», συμπλήρωσε.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ξανά για μια «προοδευτική κυβέρνηση μετά τις εκλογές», ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι κάλπες της 21ης Μαΐου θα βγάλουν κυβέρνηση.

«Κατά πάσα πιθανότητα, κατά πάσα βεβαιότητα, το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση», είπε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι το ποιος θα κυβερνήσει θα το κρίνει με την ψήφο του ο λαός.

Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση το δεύτερο κόμμα», συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει αλλαγή στη χώρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για τις υποκλοπές σημειώνοντας ότι «Η ΕΥΠ αντί να παρακολουθεί τους εγκληματίες παρακολουθούσε τους αντιπάλους τους κ.Μητσοτάκη».

 

Αναφέρθηκε και στην ακρίβεια και διερωτήθηκε «πώς μπορεί να αντέξει την ακρίβεια ο μέσος πολίτης. Πρέπει να συγκρατηθούν οι τιμές».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σχέδιο Δήμητρα. «Εμείς έχουμε αποκλείσει κάθε συζήτηση που μπορεί να αφορά σχέδια που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αν θέλει ο κ. Βαρουφάκης να συζητήσει τέτοια σχέδια, να πάει να βρει τον κ. Σόιμπλε, που είναι και φίλος του, και να τα συζητήσουν μαζί».

Μιλώντας για την τραγωδία των Τεμπών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ρουσφέτι με την τοποθέτηση του σταθμάρχη, ο οποίος ευθύνεται για τον θάνατο των 57 ανθρώπων στα Τέμπη. «Είναι ευκαιρία να μπει ένα τέλος σε αυτό το χάος. Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό το ρουσφέτι;», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση μιλώντας για την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή χαρακτηρίζοντας την παραίτησή του υποκριτική. «Οφείλουμε όλοι να κάνουμε τα πάντα για να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία», ανέφερε χαρακτηριστικά και ήταν σαφής: «Γιατί ο κ. Μητσοτάκης τον έβαλε υποψήφιο στις εκλογές;».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στο Δήλεσι Βοιωτίας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την Παρασκευή o Μητσοτάκης

Στο Δήλεσι Βοιωτίας θα μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Παρασκευής, όπου μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο θα επισκεφθούν δομές της Ιεράς Αρχιεπισ...

Ο Στέφανος θέλει δύο θητείες για Πρωθυπουργός – Ποιος θα τον ψηφίσει δεν μας είπε και ύστερα ξύπνησε

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή «Αυτοψία» του ALPHA, που θα προβληθεί στις 00:15. Ο πρόεδρος του Σ...

Φόρτωση άρθρων...