Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Τσίπρας για εξοπλισμούς: «Θα τιμήσουμε τις συμβάσεις – Το μεταναστευτικό δεν θα λυθεί με φράχτες»

Πολιτική

«Προφανώς θα τιμήσουμε τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας», αλλά θα διεκδικήσουμε στη βάση αυτών των συμβάσεων να φέρουμε έργο στην ελληνική αμυντική βιομηχανία σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας στο debate για τις συμβάσεις των εξοπλιστικών που υπέγραψε η κυβέρνηση.

«Η φύλαξη των συνόρων είναι αυτονόητη, εμείς ήμασταν Κυβέρνηση και υπήρχε φράχτης δεν τον γκρεμίσαμε» πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ταυτόχρονα πως «δεν θα κοροϊδέψουμε τους πολίτες». 

«Μετά από πάρα πολλά χρόνια μνημονιακών δυσκολιών, ήμασταν η πρώτη κυβέρνηση η οποία προχώρησε στην αναβάθμιση των F16 και ενίσχυσε την άμυνα της χώρας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ υπενθύμισε ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε «τα περισσότερα από τα προγράμματα» που έφερε η Νέα Δημοκρατία, όπως τις φρεγάτες και τα Rafale. «Δεν υπερψηφίσαμε -και δεν θα το κάναμε ποτέ όταν υπάρχουν θέματα υπερκοστολόγησης», υπογράμμισε, φέρνοντας ως παράδειγμα την αεροπορική βάση στην Καλαμάτα.

«Δεν δίνουμε λευκή επιταγή για τα προγράμματα που δεν έχουν την εισήγηση των ελληνικών επιτελείων εθνικής Άμυνας», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στα επιπλέον Rafale, τα οποία ανακοινώθηκαν από την «πολιτική ηγεσία και όχι από τη στρατιωτική».

«Το μεταναστευτικό - προσφυγικό δεν θα λυθεί με τους φράχτες θα λυθεί με διαφορετική διεκδίκηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όπου υπάρχουν, ας υπάρχουν, καλώς υπάρχουν, αλλά θα λυθεί με μια διεκδίκηση διαφορετική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με ένα νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου που θα δίνει τη δυνατότητα και η Ευρώπη να παίρνει μέρος του βάρους που αναλογεί στις χώρες πρώτης υποδοχής. Μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο, όπως ο Τραμπ στο Μεξικό. Δεν λύνεται έτσι το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοντονής για Μάτι: Το δικαστήριο δίκασε με βάση τον Ποινικό Κώδικα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση του δικαστηρίου που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κλήθηκε να σχολιάσει προ ημερών στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο πρώην υπουργός Δικα...

Φόρτωση άρθρων...