Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Τσίπρας για Βαρουφάκη: Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι είχε το σχέδιο του Σόιμπλε

Πολιτική

Τον ισχυρισμό του ότι «ο κόσμος δε λέει ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις γιατί φοβάται ότι τον παρακολουθούν», αναίρεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναγνωρίζοντας ότι «οι νέοι ποτέ δεν απαντούσαν στις δημοσκοπήσεις».

Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του Mega και μιλώντας σχετικά γιατί δεν απαντούν στις δημοσκοπήσεις ανέφερε πως «δεν δίνουν απαντήσεις από συνήθειο», αποφεύγοντας να προβάλλει εκ νέου την προηγούμενη τοποθέτησή του επί του θέματος.

Επίσης, στο ερώτημα τι θα συμβούλευε τον εαυτό του το 2015, ως Αλέξης Τσίπρας του 2023, σημείωσε ότι θα τον συμβούλευε να προσέχει λίγο περισσότερο τους ανθρώπους που εμπιστεύεται, ενώ στο αμέσως επόμενο ερώτημα εάν εννοεί τον κ. Βαρουφάκη σημείωσε ότι μιλάει γενικότερα, «αλλά όλων το μυαλό πάει εκεί», όπως είπε, για να προσθέσει εν συνεχεία με νόημα πως «ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι αυτός που ήταν στην πρώτη γραμμή, που είχε τον πρώτο λόγο είχε το σχέδιο του αντιπάλου μας, του Σόιμπλε».

Ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις εκλογές και εκτίμησε ότι οι νέοι θα πάνε να ψηφίσουν διότι αντιλαμβάνονται τι διακυβεύεται, ενώ αναφερόμενος σε μια ενδεχόμενη ήττα, είτε της ΝΔ, είτε του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι αν χάσει τις εκλογές θα παραμείνει πρόεδρος του κόμματος, ενώ αντίθετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορεί.

Ο ίδιος αναγνώρισε πως ο νυν πρωθυπουργός είναι ικανός και διαβασμένος, ισχυριζόμενος όμως ότι «δεν τα έχει πάει καλά στη διακυβέρνηση λόγω της πολιτικής που ακολουθεί».

Ερωτηθείς για το ντιμπέιτ ανέφερε ότι θα βαρεθεί ο κόσμος διότι θα αποτελείται από μονόλογους και θα είναι αποστειρωμένος, υποβαθμίζοντας τη σημασία του, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι φοβάται, επειδή δεν υιοθέτησε μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα έπρεπε να διεξαχθεί.

Ο ίδιος σχολίασε την κριτική που ακούγεται για τον ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες, αναγνωρίζοντας ότι «είμαστε άναρχοι» και ότι «είναι αρνητικό», αλλά, όπως τόνισε, αυτό είναι και υγεία.

Ως προς τα κριτήρια για να έρθει κάποιος στο ΣΥΡΙΖΑ είπε πως είναι να βάζει μπροστά το εμείς από το εγώ, ενώ για τα κριτήρια απομάκρυνσης κάποιου δεν έδωσε διευκρινίσεις.

Μίλησε ξανά για μια προοδευτική κυβέρνηση η οποία θα επικεντρωθεί στην ακρίβεια, στην αύξηση των εισοδημάτων, στα ιδιωτικά χρέη, στους νέους, στην ανατροπή μετανάστευσης των επιστημόνων, στη στέγαση κ.α.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, σε μία μικρή ανάπαυλα πριν από την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίο...

Στην Κέρκυρα για το Πάσχα ο Κασσελάκης (Video&Photos)

Στην Κέρκυρα έφτασε ο Στέφανος Κασσελάκης, για να περάσει τις ημέρες του Πάσχα. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει και πολιτική δραστηριότητα καθώς αύριο θα συναντηθεί με ...

Φόρτωση άρθρων...