Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Κυνική ομολογία Τσίπρα: «Γνώριζα τα πάντα για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα»

Πολιτική

Σε μία κυνική ομολογία προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παραδέχτηκε ότι γνώριζε τα πάντα για την παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) την περίοδο που ήταν Πρωθυπουργός.

Όπως είπε χθες στη συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ πως η παρακολούθηση
αυτή συνεχιζόταν, ενώ είχε ξεκινήσει παλιότερα από το 2013.

Ακόμα, είπε πως δεν έδωσε εντολή για παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα. Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως αιτήθηκε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, να ενημερωθεί απλώς αν προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία.

Επίσης, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έδωσε καμία απάντηση αν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιήθηκε το κακόβουλο λογισμικό Pegasus όπως αποκάλυψαν «Τα Νέα» το Σάββατο.

Σύμφωνα με όσα είπε, η ΕΥΠ έκρινε για υπηρεσιακούς λόγους πως πρέπει να παρακολουθούνται και άτομα της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ εννοώντας τους Πιτσιόρλα και Σαγιά.

«Ενημερώθηκα αφού αυτή η εντολή είχε δοθεί από τους αρμόδιους παράγοντες της ΕΥΠ σε συνεργασία με δύο εισαγγελικούς λειτουργούς. Έπραξα όπως θα έπρεπε να πράξει κάθε πρωθυπουργός που σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους και  ζήτησα από τον διοικητή της ΕΥΠ αν υπάρξει οποιοδήποτε στοιχείο επιβαρυντικό για τα στελέχη αυτά να με ενημερώσει», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας αναμένεται να σήμερα να καταθέσει μήνυση κατά του Γιάννη Ρουμπάτη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Κασσελάκης δεσμεύτηκε για 5% του ΑΕΠ στην Yγεία, ενώ τώρα είναι περισσότερο: «Αποκαλύπτεται η βαθιά άγνοιά του»

Σε μπούμερανγκ φαίνεται ότι γύρισε η δέσμευσή του Στέφανου Κασελλάκη, το πρωί της Τετάρτης, ότι η επένδυση στη δημόσια υγεία θα είναι η πρώτη προτεραιότητά του αν γίνει πρωθυπουργό...

Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για τους «Σπαρτιάτες»: Κάποιοι προτιμούν να «ψαρεύουν» ψήφους σε θολά νερά

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι στο κόμμα των «Σπαρτιατών» εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Μετά και τη δήλωση του Βασίλη Στίγκα ότι ο...

Φόρτωση άρθρων...