Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Τσίπρας: Τα σενάρια για τα επόμενα βήματά του

Παρασκήνιο

Την ώρα που αναμένονται να ξεκινήσουν οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή προέδρου, ερωτηματικό αποτελούν οι κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα από εδώ και πέρα.

Από το τέλος μιας ολόκληρης εποχής που σηματοδότησε η χθεσινή του παραίτηση από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, στις σκέψεις κι τα σενάρια για το πολιτικό του μέλλον.

Μετά τη δήλωση στο Ζάππειο ο πρώην Πρωθυπουργός πήγε με τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα στο εξοχικό τους στο Σούνιο και από εκεί, με θέα το Αιγαίο σκέφτεται τις επόμενες κινήσεις του, σύμφωνα με το MEGA.

Το ένα μετά το άλλο μια σειρά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν τις εξελίξεις και στέλνουν τα δικά τους μηνύματα, στον επί δεκαπέντε χρόνια πρόεδρο του κόμματος.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τελειώσει για την ελληνική πολιτική ζωή. Αγαπήθηκε, μισήθηκε, έγινε στόχος πολιτικής δολοφονίας με τον αισχρότερο τρόπο. Μεσουράνησε διεθνώς, έχει διπλωματικό κεφάλαιο, βοήθησε την Ελλάδα να ανακτήσει το κεφάλαιο αυτό μετά την ταπείνωση της χρεοκοπίας», σχολίασε ο Νίκος Ξυδάκης, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σενάρια για το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα πυροδοτούν συζητήσεις. Ένα από αυτά είναι η επιστροφή όπως του ζητούν ορισμένοι και η διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος. Κάτι πάντως που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

«Τον Τσίπρα τον απελευθερώνει για να κάνει λίγο πίσω και να αποκαταστήσει το προφίλ του και την ιστορία του. Παρότι έχει κάνει λάθη, του έχουν φορτωθεί και άλλα πράγματα, πρέπει, όμως, να εξηγήσει την κωλοτούμπα του 2015 και πράγματα που μόνο ο ίδιος ξέρει», ανέφερε ο Στέλιος Κούλογλου,  ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα δεύτερο σενάριο είναι η στήριξη συγκεκριμένου υποψήφιου στις εσωκομματικές εκλογές, με τον Αλέξη Τσίπρα να παίζει καταλυτικό ρόλο στην όλη διαδικασία.

«Αν είχαν κουκούτσι μυαλό οι επίδοξοι διάδοχοι στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έκαναν κάτι απλό: Τα μέλη όλων των κορυφαίων οργάνων θα συνέτασσαν κοινή επιστολή, θα παραιτούνταν ομαδικά και θα ζητούσαν από τον Αλέξη Τσίπρα να αναθεωρήσει την απόφαση του. Ταυτόχρονα θα ζητούσαν την άμεση επανεκλογή του. Αλλά είπαμε… αν.», ανέφερε ο Ευάγγελος Αντώναρος, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Το τρίτο σενάριο που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει είναι μελλοντικά η ίδρυση ενός νέου κόμματος που θα κινείται στην κεντροαριστερά. Κάτι που αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αλλά ούτε και να επιβεβαιώσει.

Το ενδεχόμενο να τερματίσει στα 48 του χρόνια την πολιτική του πορεία συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες.

«Έπεσαν επάνω του για να τον κάνουν να παραιτηθεί. Δεν πρέπει όμως να παραιτηθεί διότι απέναντι στην ιστορία πρέπει να μείνει όρθιος. Εμείς δεν θέλουμε να τον επιβάλλουμε αρχηγό. Εμείς θέλουμε απλά να δεχτεί να είναι ξανά υποψήφιος. Και ο κόσμος, ο λαός θα ψηφίσει και θα δώσει την επόμενη αρχηγία, τον επόμενο πρόεδρο», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Απόστολος Γκλέτσος.

Ο Απόστολος Γκλέτσος έχει ξεκινήσει όπως αναφέρει να μαζεύει υπογραφές για να πείσει τον Αλέξη Τσίπρα να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Επειδή πιστεύω ότι θα είναι κάτι κακό για τον τόπο να φύγει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσουμε μία πρωτοβουλία να μαζέψουμε υπογραφές – όσες μπορούμε περισσότερες – για να προσπαθήσουμε να πείσουμε τον Αλέξη Τσίπρα να είναι ξανά υποψήφιος, γιατί αυτό θα είναι καλό για το μέλλον του τόπου».

Στη δήλωση παραίτησης ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος και ότι θα είναι παρών στην επόμενη μέρα του κόμματος.

Εκτός από τα σενάρια συνεχίζονται και οι απολογισμοί. Από τις πρώτες συνεντεύξεις και την εμφάνισή του, στην κεντρική πολιτική σκηνή, στην πρωθυπουργία της χώρας, στο δημοψήφισμα, τη συμφωνία των Πρεσπών και τις ήττες το 2019 και το 2023.

Με θέα το απέραντο γαλάζιο από το εξοχικό του στο Σούνιο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο Αλέξης Τσίπρας ακούει απόψεις και σκέφτεται για το επόμενο πολιτικό του βήμα, σύμφωνα με το MEGA.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η ενόχληση του Μαξίμου με τη Μαρίνα Σάττι

Η δυσαρέσκεια και η ενόχληση του Μαξίμου για τη Μαρίνα Σάττι και τα χασμουρητά της στη Eurovision μεταφέρθηκε ήδη στη διοίκηση της ΕΡΤ. Το Μέγαρο Μαξίμου εξέφρασε δυσαρέσκεια γι...

Φόρτωση άρθρων...