Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Γιατί ο Τσίπρας δεν θα πάει στις Βρυξέλλες

Παρασκήνιο

Πολύ βαρύ είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από τη βαριά ήττα στις Εθνικές Εκλογές. Η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι καζάνι που βράζει. 

Αντικείμενο αντιπαράθεσης ανάμεσα στις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ τη χρονική στιγμή κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο που θα ασχοληθεί τόσο με τους λόγους της ήττας όσο και με την εκλογή προέδρου και κεντρικής επιτροπής.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η κίνηση «Ομπρέλα» του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλεί διαδικτυακή συνάντηση το Σάββατο. «Συντρόφισσες και σύντροφοι. Σε αυτές τις δύσκολες, αλλά και ιστορικές στιγμές για το κόμμα μας, την αριστερά και την κοινωνία, η ανάγκη μιας ουσιαστικής γόνιμης και σε βάθος συζήτηση είναι νομίζουμε κάτι παραπάνω από φανερή.  

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουλίου θα γίνει διαδικτυακά πανελλαδική συνάντηση της Ομπρέλας, εκτός και αν γίνει τις ίδιες ημέρες συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής», αναφέρει η πρόσκληση που εστάλη στα email των μελών της «Ομπρέλας».

Στην Κουμουνδούρου αναμένουν όλοι το σύνθημα από τον Αλέξη Τσίπρα για να τρέξουν οι εσωκομματικές διαδικασίες και περιμένουν την κατάθεση των προτάσεών τον.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως σήμερα, το αργότερο αύριο, θα γίνουν γνωστές οι σκέψεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον οδικό χάρτη που θα οδηγήσει στην επόμενη σελίδα για το κόμμα.

Ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει φωτογραφίσει τολμηρές αλλαγές στην στρατηγική και την πορεία του κόμματος, στο «τραπέζι» φαίνεται ότι θα μπει άμεσα και η διαδικασία επανεκλογής, επαναβεβαίωσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Κανείς ακόμα δεν γνωρίζει εάν θα υπάρχει στην εκλογική διαδικασία και ένας άλλος υποψήφιος.

Είναι αρκετά τα στελέχη στην Κουμουνδούρου που εκτιμούν ότι όλα πρέπει να τρέξουν με fast track ρυθμούς για να έχει εν συνεχεία το κόμμα τη δυνατότητα να είναι απολύτως προετοιμασμένο στις εκλογικές μάχες οι οποίες ακολουθούν, ιδίως στις Ευρωεκλογές, καθώς αυτό είναι το ορόσημο που έχει θέσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Κάποια στελέχη βλέπουν ότι η λύση ενός διαρκούς συνεδρίου με fast track διαδικασίες πληροί τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Άλλα στελέχη προκρίνουν τη λύση έκτακτου συνεδρίου μετά την αυτοδιοικητική κάλπη, καθώς θεωρούν ότι πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας και προσυνεδριακού διαλόγου.

Ο Τσίπρας δεν θα πάει στις Βρυξέλλες στους Ευρωσοσιαλιστές

Την ίδια ώρα, πηγές από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δέχτηκε επίσημη πρόσκληση από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για την αυριανή καθιερωμένη προσύνοδο των ηγετών του PES, ωστόσο δεν θα πάει.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε ότι δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί, καθώς θα πρέπει να βρίσκεται στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, από την Κουμουνδούρου δεν ξεκαθαρίζουν αν μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκληθούν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για να αποτιμήσουν συλλογικά τα εκλογικά αποτελέσματα.

Πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την «επόμενη ημέρα» από τη βαριά εκλογική ήττα. Πληροφορίες αναφέρουν πως το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα συνεδριάσουν το Εκτελεστικό Γραφείο και η Πολιτική Γραμματεία, όπου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για τις αλλαγές που σχεδιάζει και το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών διαδικασιών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία, τι δείχνει η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ - Που βρίσκονται τα άλλα κόμματα (κάρτες)

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν δύο ακόμη δημοσκοπήσεις. Την ίδια ώρα, στη δεύτερη θέση παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο είναι το ΠΑΣΟΚ. Άνοδο της Νέας Δημοκρατίας,...

Ρωμανός: «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα του»

Αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αφήνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός. «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δ...

Φόρτωση άρθρων...