Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

Βουλή: «Παρών» ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για Κασιδιάρη – Γεωργιάδης: Πράξη πολιτικής δειλίας

Να δηλώσει «παρών» αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ επί της τροπολογίας της Κυβέρνησης που «μπλοκάρει» την εκλογική κάθοδο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπερψηφίσει την τροπολογία παρά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε η Κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να βρεθεί η κατάλληλη συναινετική οδός προκειμένου η ρύθμιση να υπερψηφιστεί μαζικά από τα κόμματα, στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης του συνταγματικού τόξου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΙΡΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφέρθηκε στη ρύθμιση που κατέθεσε το κόμμα του και σημείωσε πως η αναφορά της τροπολογίας στο άρθρο 29 του Συντάγματος για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος αναγκάζει την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώσεις «παρών».

Γεωργιάδης: «Πράξη πολιτικής δειλίας»

«Με θλίψη άκουσα πως η τελική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «παρών». Αποτελεί πράξη πολιτικής δειλίας σε μια κρίσιμη στιγμή», σχολίασε ο παρευρισκόμενος στη συνεδρίαση, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων πρόσθεσε: «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα που αφορά την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Ένα πρόβλημα που μας κληρονόμησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως συμμάχησε με τη Χρυσή Αυγή προκειμένου να ρίξει την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και πως επιθυμούσε την παρουσία της για να παίρνει ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία. 

«Τότε βέβαια ήταν κοντά στα γεγονότα με την άνω και κάτω πλατεία. Η συμμαχία σας είχε συνέχεια. Δεν ήταν επίσημη, τέτοια την έκανε μόνο ο Παρασκευόπουλος. Παρών σημαίνει αφήστε τον Κασιδιάρη να κατέβει αυτό είπατε πριν λίγο», πρόσθεσε ο υπουργός.

Γεωργιάδης: Τι απαντά στις αντιδράσεις για την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε το Ταμείο Απανθρακοποίησης για να «πρασινίσουν» τα νησιά

Έως 2 δισεκατομμύρια εύρω η χρηματοδότηση. Η Ελλάδα αναλαμβάνει 21 δεσμεύσεις ύψους 780 εκατομμυρίων ευρώ για την προστασία και τη βιώσιμη αξιοποίηση των θαλασσών. Προτεραιότητα η ...

Φόρτωση άρθρων...