Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

Χρυσοχοΐδης: Είμαστε κοντά σε όλα τα θύματα της βίας και της τρομοκρατίας

Πολιτική

«Ας θυμηθούμε σήμερα ότι ο Γιώργος Βασιλάκης "έφυγε" πέφτοντας για το καθήκον, για το χρέος που είχε ως αξιωματικός να υπηρετεί την ασφάλεια στον χώρο που δούλευε. Αυτό ας το κρατήσουμε και να τον τιμήσουμε και να τον θυμόμαστε πάντα».

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη λιτή εκδήλωση μνήμης και το τρισάγιο που τελέστηκε στη μνήμη του ταξίαρχου Γεώργιου Βασιλάκη και υπασπιστή του, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τρομοκρατική ενέργεια, τον Ιούνιο του 2010. Στην τελετή μνήμης παρέστη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο υπουργός τόνισε: «Θα είμαστε πάντα κοντά στη σύζυγό του και τα δύο παιδιά του, για να υπενθυμίζουμε σε όλους ότι είμαστε κοντά σε όλα τα θύματα της βίας, της τρομοκρατίας, όλων των φαινομένων αυτών που σημάδεψαν τη ζωή μας, την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, για πολλές δεκαετίες και σιγά-σιγά μπαίνουν στο περιθώριο, χωρίς όμως να εξαφανίζονται, γιατί, όπως ξέρετε, έχουμε τη βία διαρκώς μπροστά μας, με πάρα πολλές μορφές». 

Ακόμα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πρόσθεσε: «Η βία είναι η πιο απεχθής μορφή της ανθρώπινης συμπεριφοράς και οφείλουμε, πραγματικά, ως αρχή του κράτους που παλεύει για την κοινωνική ειρήνη, για τη διατήρηση του κοινωνικού συμβολαίου, για την τάξη και την ασφάλεια, να την πολεμήσουμε με τέτοιο τρόπο, κατά το δυνατόν να τη μειώσουμε στο ελάχιστο».

Απευθυνόμενος στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που παρίσταντο στην τελετή, ευχήθηκε «όλοι εμείς, πραγματικά αντλώντας το παράδειγμα αυτού του σπουδαίου αξιωματικού, κάθε μέρα όλο και περισσότερο να προάγουμε την ασφάλεια των Ελλήνων, να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί για την προστασία της ζωής και της ακεραιότητας των πολιτών και να πετυχαίνουμε τον στόχο μας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χρηστίδης: Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να καταθέσουν συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο για την ανασυγκρότησή του

Στις Eκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο Παύλος Χρηστίδης. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη ο κάθε υποψήφιος να καταθέσει συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο για την ανα...

Φόρτωση άρθρων...