Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

ΥΠΕΞ: Συγχαρητήρια στην Ισπανία για την ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε.

Συγχαρητήρια στην Ισπανία για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και ευχές για μια παραγωγική προεδρία, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως προσβλέπει σε στενή συνεργασία προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτών της.

Η Ισπανία ασκεί την εξαμηνιαία εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από σήμερα, 1η Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών ευχαριστεί τη Σουηδία για την «επιτυχημένη προεδρία» του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

Ακόμα, επισημαίνεται πως η Προεδρία του Συμβουλίου ασκείται εκ περιτροπής από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα εξάμηνο. Κατά το εξάμηνο αυτό, η Προεδρία προεδρεύει στις συνεδριάσεις σε όλα τα επίπεδα του Συμβουλίου, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια των εργασιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το "πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα" ακρίβειας»

«Στις 9 Ιουνίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδοκιμάσουμε την αλαζονεία και τη διαφθορά του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Αγ...

Δημοσκόπηση «Παραπολιτικών»: Πάνω από 33% η Νέα Δημοκρατία – Προβάδισμα 17,3 μονάδων

Σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά». Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκε...

Βορίδης για Ευρωεκλογές: Δεν θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις, αν δεν πιάσουμε τον στόχο του 33%

«Δεν θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις αν δεν πιάσουμε το 33%», τόνισε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο MEGA, αναφερόμενος στον εκλογικό στόχο που έθεσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτά...

Φόρτωση άρθρων...