Τρίτη
27 Σεπτεμβρίου 2022

Ζαούτης: Αυτές είναι οι προτεραιότητες για τον ΕΟΔΥ

Τις προτεραιότητες του ΕΟΔΥ στο εξής και τους στόχους του ανέφερε ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με την πανδημία

Πολιτική

Τις προτεραιότητες του ΕΟΔΥ στο εξής και τους στόχους του ανέφερε ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού, Θεοκλής Ζαούτης κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με την πανδημία. Ο κ. Ζαούτης, παράλληλα, τόνισε ότι στον ΕΟΔΥ τον επόμενο καιρό θα εστιάσουν στην ενίσχυση της κουλτούρας του εμβολιασμού.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο καθηγητής ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη για την εμπιστοσύνη του: “Με αίσθημα τιμής και πλήρη συναίσθηση της ευθύνης αποδέχτηκα την πρόταση του υπουργού Υγείας να αναλάβω τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ. Ευχαριστώ τον υπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει” είπε και συνέχισε:

“Ο ΕΟΔΥ αλλά και γενικά η δημόσια υγεία βρίσκονται σε ένα κρίσιμο κομβικό σημείο εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας, που εκτείνονται σε παγκόσμια κλίμακα. Γνωρίζω τις προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά μας, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι με στόχευση,  συνέπεια και συνεργασία θα ανταποκριθούμε σε αυτές. Άλλωστε, η δουλειά που έγινε στον ΕΟΔΥ τα δύο προηγούμενα χρόνια, παρ’ ότι μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρες και δύσκολες, άλλαξε θετικά την προσέγγιση απέναντι στη δημόσια υγεία” τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ υπογράμμισε ακολούθως: “Δουλειά μας είναι τώρα να συνεχίσουμε αυτήν τη σύγχρονη κατεύθυνση  απαντώντας πιο άμεσα και αποτελεσματικά στις προκλήσεις που, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, δεν είναι πάντα προβλέψιμες.

Προτεραιότητα του ΕΟΔΥ τον επόμενο καιρό θα είναι η διαχείριση και υποστήριξη της δημόσιας υγείας στην περίοδο της πανδημίας. Μέσα σ’ αυτό, θα εστιάσουμε στην ενίσχυση της κουλτούρας εμβολιασμού, που είναι το βασικό όπλο που έχουμε αυτήν τη στιγμή απέναντι στον κορονοϊό.

Πέρα από τον Covid-19 θα εστιάσουμε στον περιορισμό των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής, η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΕΟΔΥ, η έμφαση στην πρόληψη,  η συνεργασία και ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  είναι και θα είναι ο βασικός πυλώνας της πολιτικης του ΕΟΔΥ.

Έχουμε την εμπειρία, τη γνώση και τη θέληση να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα προς όφελος όλων” επεσήμανε ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται

Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται διαμηνύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τις νέες απειλές που εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εν...

Πιερρακάκης: Σε πλήρη λειτουργία τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ και η ψηφιακή πλατφόρμα «Εθνική Πύλη Αναπηρίας»

Σε πλήρη λειτουργία τίθενται τα Ψηφιακά Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας -Ψηφιακά ΚΕΠΑ και η ψηφιακή πλατφόρμα «Εθνική Πύλη Αναπηρίας», την οποία παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβ...

Δυο ακόμα δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη ΝΔ να διευρύνει το προβάδισμά της (κάρτες)

Η «ψαλίδα» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 8,7 μονάδες με το κόμμα της κυβέρνησης να λαμβάνει το 32,8% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝ...