Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ζελένσκι: Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα για την προθυμία της να συμβάλει στην αποκατάσταση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ουκρανία αναφέρεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ανάρτησή του στο «Χ».

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ανέβασε ένα βίντεο από την επίσκεψή του στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Οδησσό με τον Έλληνα.

Όπως έγραψε στο μήνυμα που συνόδευε το βίντεο, ο ναός έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από ρωσική πυραυλική επίθεση: «Η συντριπτική πλειονότητα των ρωσικών στόχων είναι μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Πρέπει να αποκαταστήσουμε κάθε μία από αυτές».

«Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα για την προθυμία της να συμβάλει στην αποκατάσταση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ιδίως στην Οδησσό», κατέληξε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Αναλυτικά η ανάρτησή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εγώ επισκεφθήκαμε τον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Οδησσό, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από ρωσική πυραυλική επίθεση.

Η συντριπτική πλειονότητα των ρωσικών στόχων είναι μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Πρέπει να αποκαταστήσουμε κάθε μία από αυτές.

Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα για την προθυμία της να συμβάλει στην αποκατάσταση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ιδίως στην Οδησσό».

 

Σε άλλη ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα λίγο μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην επίσκεψή τους στο μνημείο των αμάχων που σκοτώθηκαν μετά από ρωσική επίθεση με 12 νεκρούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βορίδης: Η εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών εξηγεί γιατί η Ν.Δ. θα είναι πρώτη στις Ευρωεκλογές

Τις τοποθετήσεις των επικεφαλής ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και «Πλεύσης Ελευθερίας» στη Βουλή σχολίασε ο Μάκης Βορίδης. «Οι πολίτες, αυτό που βλέπουν, είναι ότι από τη μια έχουν μια κυβέρνησ...

Φόρτωση άρθρων...