Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

ΑΕΚ: Έχει να ανέβει... βουνό - Το πρόγραμμα «φωτιά» και η διαχείριση Αλμέιδα

Το βαρύ πρόγραμμα της ΑΕΚ σε συνδυασμό με την καταπόνηση των διεθνών αλλά και τους τραυματισμούς δυσκολεύουν το έργο του Αλμέιδα που θα πρέπει να κάνει όσο καλύτερη διαχείριση γίνεται.

Αθλητισμός

Η διακοπή για τις Εθνικές ομάδες δίνει σε αρκετούς ποδοσφαιριστές μία σημαντική ανάσα εν όψει της συνέχειας. Όχι όμως για όλους καθώς αρκετοί παίκτες έχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες.

Τα παιχνίδι είναι πολλά, η σεζόν έχει γίνει ήδη εξαντλητική και η ΑΕΚ δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτή τη συνθήκη. Μετά την επιστροφή λοιπόν, η «Ένωση» έχει να ανέβει… βουνό, καθώς έρχονται ματς… φωτιά με μεγάλη κρισιμότητα.

Με την επιστροφή λοιπόν, η ΑΕΚ δίνει παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στις 22/11, ενώ τέσσερις μέρες μετά ταξιδεύει στη Μασσαλία για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μαρσέιγ.

Στις 30 του μήνα, τέσσερις μέρες μετά δηλαδή, παίζει ντέρμπι δικεφάλων στην ΟΠΑΠ Arena κόντρα στον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Έξι μέρες μετά ακολουθεί και πάλι εκτός έδρας ματς απέναντι στην επικίνδυνη Κηφισιά στις 6/11. Τρεις μέρες μετά και πάλι παιχνίδι για το Europa League απέναντι στην Μαρσέιγ, με το βλέμμα στην πρόκριση. Ο αγωνιστικός γολγοθάς τελειώνει στις 12/11 με ένα παιχνίδι με την Λαμία, σε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι εντός έδρας.

Μετά από όλα αυτά ακολουθεί μία μικρή παύση κάποιων ημερών. Όπως καταλαβαίνει κανείς με βάση το πρόγραμμα, η ΑΕΚ θα αναγκαστεί να δώσει μέσα σε 22 μέρες έξι πολύ απαιτητικά παιχνίδια, που ενδεχομένως να κρίνουν και τη χρονιά για τους «κιτρινόμαυρους».

Το πρόβλημα για την «Ένωση» έγκειται στο γεγονός πως έχει πολλούς διεθνείς, που έχουν καταπονηθεί ιδιαίτερα όλο αυτό το διάστημα, με αρκετούς ποδοσφαιριστές να βγάζουν μάλιστα προβλήματα τραυματισμών. Έτσι ο Ματίας Αλμέιδα καλείται να κάνει όσο γίνεται πιο σωστή διαχείριση, με σκοπό να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές του φρέσκους. Κάτι δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς πως ήδη η «Ένωση» πληρώνει το τίμημα με τους παίκτες του να μένουν εκτός ο ένας μετά τον άλλο.

Σημαντικό θα είναι πάντως να επιστρέψουν και παίκτες βαρόμετρα για την ΑΕΚ και τη λειτουργία της στο χορτάρι, όπως ο Λιβάι Γκαρσία που έχει χάσει αρκετά παιχνίδια, αλλά και ο Στίβεν Τσούμπερ, που τις τελευταίες ημέρες ανέβασε ρυθμούς, έτσι ώστε να προκύψουν και άλλες λύσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...