Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Basket League: Όλα τα σενάρια για την 6η θέση

Η ΑΕΚ Betsson είναι φαβορί, αλλά ο Κολοσσός Ρόδου και ο ΠΑΟΚ καιροφυλακτούν για την έκτη θέση στην Stoiximan Basket League

Αθλητισμός

Τρεις ομάδες έμειναν να διεκδικούν την έκτη θέση στην Stoiximan Basket League και το προνόμιο να αγωνιστούν στον τρίτο γύρο με τις ομάδες του 1-6 κι όχι με αυτές του 7-12, έχοντας ταυτόχρονα εξασφαλισμένη θέση στα playoffs και χωρίς συναπάντημα με κάποιον από τους «αιώνιους» στον πρώτο γύρο.

Η ΑΕΚ Betsson μετά τη νίκη της χθες στο Μαρούσι (82-90) κρατά την τύχη της στα χέρια της, αλλά δεν είναι σίγουρη. Ο Κολοσσός παρότι έχασε στην παράταση από τον Προμηθέα είναι ακόμη «ζωντανός» αλλά θα πρέπει αρχικά να κερδίσει το Μαρούσι και στη συνέχεια να ελπίζει σε συνδυασμό αποτελεσμάτων. Ελπίδες, τις λιγότερες όλων, έχει και ο ΠΑΟΚ, που όμως θα πρέπει να κάνει το 2/2 σήμερα με Παναθηναϊκό AKTOR και την επόμενη εβδομάδα στην Καρδίτσα, για να ποντάρει σε συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Ας δούμε τα σενάρια:

Η ΑΕΚ θα είναι έκτη αν: 

1) νικήσει το Περιστέρι bwin στην έδρα της το Σάββατο, ανεξάρτητα από οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα. 
2) χάσει από το Περιστέρι bwin αλλά την ίδια ώρα ο Κολοσσός χάσει από το Μαρούσι στη Ρόδο και ο ΠΑΟΚ κάνει έστω και μια ήττα στα ματς με Παναθηναϊκό εντός σήμερα και Καρδίτσα εκτός της επόμενη Κυριακή. 
3) χάσει από το Περιστέρι bwin, ο Κολοσσός κερδίσει το Μαρούσι στη Ρόδο, αλλά ο ΠΑΟΚ κάνει μια νίκη με Παναθηναϊκό AKTOR σήμερα ή Καρδίτσα, με αποτέλεσμα την τριπλή ισοβαθμία μεταξύ ΑΕΚ, Κολοσσού και ΠΑΟΚ, στην οποία υπερέχει η «Ένωση» έχοντας τρεις νίκες. 
4) χάσει από το Περιστέρι bwin, ο Κολοσσός κερδίσει το Μαρούσι στη Ρόδο, ο ΠΑΟΚ κάνει μια νίκη στα δύο τελευταία ματς με Παναθηναϊκό AKTOR ή Καρδίτσα και το Λαύριο κάνει το 2/2 με Απόλλωνα Πάτρας εντός σήμερα και Άρη εκτός του επόμενο Σάββατο. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει τετραπλή ισοβαθμία μεταξύ ΑΕΚ, Κολοσσού, ΠΑΟΚ και Λαυρίου, στην οποία και πάλι έκτη θα είναι η «Ένωση». 

Ο Κολοσσός θα είναι έκτος αν: 

1) η ΑΕΚ ηττηθεί από το Περιστέρι bwin στην έδρα της το Σάββατο και οι Ροδίτες κερδίσουν το Μαρούσι στο νησί, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν κάνει μία ή δύο νίκες. 
2) η ΑΕΚ ηττηθεί στο Περιστέρι bwin, οι Ροδίτες κερδίσουν το Μαρούσι στο νησί, ο ΠΑΟΚ κάνει δύο ήττες και το Λαύριο κάνει το 2/2 με Απόλλωνα Πάτρας εντός σήμερα και Άρη εκτός του επόμενο Σάββατο. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία Κολοσσού, ΑΕΚ και Λαυρίου, στην οποία υπερέχουν οι Ροδίτες λόγω καλύτερης συνολικής διαφοράς πόντων. 

Ο ΠΑΟΚ θα είναι έκτος μόνο αν κερδίσει τον Παναθηναϊκό AKTOR εντός και την Καρδίτσα εκτός και ταυτόχρονα χάσει η ΑΕΚ από το Περιστέρι bwin στην έδρα της για την τελευταία αγωνιστική. 

Η κατάταξη
1. Παναθηναϊκός AKTOR 19-1
2. Ολυμπιακός 19-2
3. Περιστέρι bwin 14-7
4. Προμηθέας 13-8
5. Άρης 11-10
6. ΑΕΚ Betsson 9-12
7. ΠΑΟΚ 8-12
8. Κολοσσός 8-13
9. Λαύριο 7-13
10. Μαρούσι 7-14
11. Καρδίτσα 6-15
11. Απόλλων Π. 3-17

Κυριακή 17 Μαρτίου

17:15 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός AKTOR
20:15 Λαύριο - Απόλλων Πατρών

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής (22η):

Σάββατο 23 Μαρτίου
17:15 Άρης - Λαύριο 
20:15 ΑΕΚ Betsson - Περιστέρι bwin

Κυριακή 24 Μαρτίου
17:00 Κολοσσός - Μαρούσι
17:15 Απόλλων Π. - Ολυμπιακός
20:15 Καρδίτσα - ΠΑΟΚ 

Δευτέρα 25 Μαρτίου
20:15 Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...