Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη με Αλεξάντερ Τσέφεριν για ελίτ διαιτητές στα πλέι οφ

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρεται να πήρε μια σημαντική πρωτοβουλία, επικοινωνώντας με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν

Αθλητισμός

Το “θερμόμετρο” στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει… χτυπήσει κόκκινο, μετά τις κακές διαιτησίες που υπήρξαν κατά την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, αλλά και τη συνάντηση των “μεγάλων” του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον Τάκη Μπαλτάκο.

O Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ζητώντας τη βοήθειά του, προκειμένου να “σφυρίξουν” στα ματς των πλέι οφ της Super League ξένοι διαιτητές, κατηγορίας Elite.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφάσισε να παρέμβει δραστικά έπειτα από όσα συμβαίνουν. Συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και του έθεσε ευθέως το θέμα των όσων συμβαίνουν με τη διαιτησία στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα αυτό να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.

Κατά την πηγή μου, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Τσέφεριν να αποστέλλονται στην Ελλάδα, προκειμένου να διευθύνουν τους κρίσιμους, για την τύχη του πρωταθλήματος, αγώνες των play off της Super League, διαιτητές από την ελίτ της ευρωπαϊκής διαιτησίας, από το λεγόμενο «πάνω ράφι», ώστε, όπως τόνισε στον συνομιλητή του, να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος της UEFA, πάντα κατά την ίδια πηγή, η εγκυρότητα της οποίας δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση, αναγνώρισε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ειδικά μετά τις τελευταίες διαιτησίες ξένων διαιτητών, και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο αίτημα, το οποίο αποτελεί και ομόθυμο αίτημα του υγιούς τμήματος του ελληνικού ποδοσφαίρου… Εν αναμονή λοιπόν. Κυριακή κοντή γιορτή…

Θυμίζουμε ότι η πρόσφατη συνάντηση των προέδρων των ομάδων της Super League με τον Τάκη Μπαλτάκο αλλά και τον αρχιδιαιτητή, Μπένετ, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, βάζοντας ένα ακόμα πρόβλημα στο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά και τις διαιτησίες στους αγώνες της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...