Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Κυρίαρχος για 45 λεπτά ο Ολυμπιακός, 1-0 τον Άρη και στο +8 από την ΑΕΚ

Αθλητισμός

Ο Ολυμπιακός ανέβασε τον ρυθμό του για ένα ημίχρονο και επικράτησε με 1- 0 του Άρη, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Superleague.

Οι Πειραιώτες παρέμειναν αήττητοι στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα ακολούθησαν την παράδοση με αντίπαλο τον Άρη, από τον οποίο ηττήθηκαν τελευταία φορά εντός έδρας το μακρινό 2002!

Οι «ερυθρόλευκοι» εξέφρασαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα την επιθετικότητά τους, ωστόσο ο Άρης βρήκε τρόπο να ελέγξει την πίεση του αντιπάλου του. Στο 14′, οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, ωστόσο ο σκόρερ Μασούρας βρισκόταν σε θέση οφσάιντ και έτσι το γκολ του ακυρώθηκε, κατόπιν χρήσης του VAR.

Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του πρώτο ημιχρόνου να δικαιολογήσουν την ποιότητά τους. Από τη μία οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να τους λείπει ενέργεια στο επιθετικό κομμάτι, ενώ οι «κίτρινοι» παρά την καλή ανασταλτική τους λειτουργία, εμφάνισαν έλλειψη δημιουργίας.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός «αφύπνισε» τις επιθετικές του αρετές και ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Στο 51′, ο Αγκιμπού Καμαρά εκμεταλλεύτηκε λάθος του Τζέγκο, πάτησε στην περιοχή, ωστόσο το πλασέ που έκανε η στάλθηκε δοκάρι Ντένις.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, όμως, μετουσίωσε την πίεσή της, καθώς στο 54′, βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά του Σισέ, που προήλθε από ασίστ του Λόπες. Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στα πρώτα 25 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, έχοντας απειλήσει συνολικά πέντε φορές την εστία του Ντένις. Το πρώτο σουτ από την πλευρά των φιλοξενούμενων ήρθε στο 71′ με τον Μάνο, αλλά δεν απείλησε καθόλου τον Βάτσλικ.

Τα εναπομείναντα λεπτά του παιχνιδιού αποδείχθηκαν διαδικαστικού χαρακτήρα, παρά τη συνεχή πίεση των «ερυθρόλευκων». Ο Άρης δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην άμυνα του αντιπάλου του, παρά την εμφανή κόπωση των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Ως εκ τούτου, ο Ολυμπιακός πήρε ακόμη μία νίκη στο πρωτάθλημα και άνοιξε τη… ψαλίδα από την δεύτερη ΑΕΚ, φτάνοντας τη διαφορά στο +8. Αντίθετα, ο Άρης «φρέναρε» απότομα το νικηφόρο σερί τριών αγώνων και έμεινε στους 17 βαθμούς και την 7η θέση της Superleague.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακός: Έρχεται πρόγραμμα «φωτιά» με ημιτελικό Conference και τρία ελληνικά ντέρμπι σε 240 ώρες

Ο Ολυμπιακός από τις 22:00 της 9ης Μαΐου μέχρι την ίδια ώρα της 19ης του μηνός θα αντιμετωπίσει Αστον Βίλα, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό - Κατά μέσο όρο θα παίζει ένα ματς-φωτιά κάθε 2,5...

Φόρτωση άρθρων...