Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Μαρινάκης: «Όνειρό μου να οδηγήσω τη Νότιγχαμ στο Top-10 της Premier League»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στην Daily Mail για το όνειρό του να κάνει τη Νότιγχαμ Φόρεστ Top-10 ομάδα της Premier League, για την επιτυχία της διεξαγωγής του UEFA Super Cup στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και το μεγάλο αγκάθι του ελληνικού ποδοσφαίρου, την ΕΠΟ

Αθλητισμός

Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ Βαγγέλης Μαρινάκης περιγράφει στη βρετανική Daily Mail το όνειρό του.

Εκφράζει τη σιγουριά πως η ομάδα του είναι πιο «ισορροπημένη» αυτή τη σεζόν, αφού απέκτησε ζωτικής σημασίας εμπειρία στην Premier League κατά την τελευταία σεζόν, και αποκαλύπτει τον στόχο του να κάνει τη Φόρεστ μια Top-10 ομάδα της χώρας.

Παράλληλα χαιρετίζει και την επιτυχία που είχε η διεξαγωγή του UEFA Supercup στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η Νότιγχαμ Φόρεστ πέτυχε χθες Παρασκευή (18/8) την πρώτη της νίκη για τη νέα σεζόν κερδίζοντας την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 2-1 στο City Ground.

Όπως αναφέρει η Mail Sport, «ο πολυδισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της ναυτιλίας και των μέσων ενημέρωσης μίλησε μετά την ολοκλήρωση του Super Cup της UEFA που φιλοξενήθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα:

F

«Ο Μαρινάκης είναι επίσης ιδιοκτήτης του ελληνικού κολοσσού του Ολυμπιακού και πήρε χρόνο για να καθίσει μετά τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Σεβίλλης για να συζητήσει τις φιλοδοξίες της Φόρεστ στην αγγλική κορυφαία κατηγορία.

Η Φόρεστ έφερε 30 νέους παίκτες το περασμένο καλοκαίρι σε μια μαζική αναμόρφωση της ομάδας του Στιβ Κούπερ, καθώς ο προπονητής προσπαθούσε να αναπτύξει μια ομάδα ικανή να αγωνιστεί στην Premier League. Αυτή η μεταγραφική περίοδος οδήγησε τον σύλλογο να υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση με αποχωρήσεις και λίγοτερες μεταγραφικές προσθήκες και ο Μαρινάκης είναι σίγουρος για το πώς «δένει» η ομάδα».

-«Ναι, [τα πράγματα είναι πιο ισορροπημένα] γιατί όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν ένα χρόνο εμπειρίας και φυσικά στην αρχή όλοι κάνουμε λάθη», λέει.

«Κάθε χρόνο βελτιωνόμαστε και το όνειρο είναι να δούμε τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο top 10 της Premier League»

«Η εμπειρία της Premier League είναι πολύ σημαντική και αυτός ο σύλλογος είναι ένας τεράστιος σύλλογος,. Ήταν εδώ και πολύ καιρό εκτός Premier League, για την ακρίβεια από το 1999, από τότε δηλαδή που γεννήθηκε ο γιος μου. Αυτός ο σύλλογος με τη δημοτικότητα και τον κόσμο του, με την ιστορία του και τα επιτεύγματα στο Champions League αξίζει να είναι όσο το δυνατόν υψηλότερα.

Για μένα ήταν πρόκληση και μια ομάδα που θυμάμαι όταν πρωτοπήγα στο σχολείο στην Αγγλία. Τα πήγαινε πολύ καλά, ξεπερνούσε σε απόδοση τη Λίβερπουλ Ήταν ένας σύλλογος πολύ δημοφιλής και μου άρεσε.

Πλέον αγόρασα τον σύλλογο και θέλω να εδραιωθεί στην Premier League. Έχουμε ξοδέψει πολλά για το προπονητικό κέντρο, το γήπεδό μας και έχουμε άδεια σχεδιασμού για το γήπεδό μας και την ανάπτυξη ακινήτων στην περιοχή».

«Κάθε χρόνο βελτιωνόμαστε και το όνειρο είναι να δούμε τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο top 10 της Premier League», προσθέτει.

Η επιβίωση στην αγγλική κορυφαία κατηγορία είναι άλλο πράγμα, η ευημερία σε αυτήν είναι άλλο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης , που πρόσφατα υποδέχτηκε στον Ολυμπιακό τον Γκουστάβο Σκάρπα, αναγνωρίζει τις προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά για την επίτευξη των στόχων του, αλλά έχει δεσμευτεί να το κάνει.

Είναι κατανοητό ότι η ανοικοδόμηση της Φόρεστ θα πάρει χρόνο. Πέρυσι τερμάτισε τέσσερις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού στην 16η θέση, αν και ο ιδιοκτήτης του συλλόγου πιστεύει ότι υπάρχει ευκαιρία να βελτιωθεί.

«Στόχος φέτος είναι να έχουμε καλύτερη απόδοση από πέρυσι. Αν βλέπατε πέρυσι μερικά από τα αποτελέσματα και στο τέλος της ημέρας τους βαθμούς μας και τη διαφορά σε ομάδες γύρω μας, με δύο νίκες η ομάδα θα μπορούσε να ήταν 12η ή 13η.

Για πρώτη χρονιά πήγαμε καλά, θα μπορούσαμε καλύτερα και ελπίζουμε φέτος που θα ολοκληρώσουμε και το ρόστερ των μεταγραφών μας, να έχουμε πολύ καλύτερη ομάδα από πέρυσι.

Φυσικά αν η ομάδα αρχίσει να αποδίδει δεν υπάρχει όριο γιατί είναι μεγάλη ομάδα και αυτό που είδατε πέρυσι είναι ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ σε πολλά σπουδαία παιχνίδια με  μεγάλους αντιπάλους τα πήγαμε πολύ καλά και με μικρότερους αντιπάλους όχι όπως περίμενε κανείς.

Χάσαμε κάποια ματς που δεν έπρεπε ποτέ να χάσουμε και είμαι αισιόδοξος, στεκόμαστε πίσω από τον προπονητή μας και κάποιους παίκτες ότι φέτος θα βελτιωθούν κι άλλο».

Και ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρόσθεσε: «Το είδατε αυτό με τον επιθετικό μας Τάιβο Αβονίγι όταν σκόραρε εναντίον της Άρσεναλ. Πήρε τη μπάλα από τον τερματοφύλακα, έτρεξε πολύ καλά με τον Άντονι Ελάνγκα και ήταν πολύ πολύ καλό».

G

Η απειλή της Σαουδικής Αραβίας

Όμως, η επιτυχία δεν είναι εύκολο κατόρθωμα και ο Μαρινάκης φοβάται ότι το κλείσιμο της διαφοράς από τις μεγαλύτερες ομάδες της Premier League γίνεται ακόμα πιο δύσκολο από τις τεράστιες μεταγραφικές δαπάνες άλλων ομάδων της κατηγορίας. Ωστόσο, η μεγαλύτερη ανησυχία δεν είναι εγχώρια, αλλά η Σαουδική Αραβία, που θέλει να κάνει τη Saudi Pro League μια παγκόσμια δύναμη, ρίχνοντας εκατομμύρια σε παίκτες που θέλουν να κερδίσουν τεράστια ποσά στη Μέση Ανατολή.

Ο Νεϊμάρ, ο Καρίμ Μπενζεμά, ο Σάντιο Μανέ, ο Ριάντ Μαχρέζ, ο Τζόρνταν Χέντερσον και αρκετοί άλλοι συνεχίζουν στη Σαουδική Αραβία, με τον Μαρινάκη να παρακολουθεί πώς εξελίσσεται η κατάσταση.

«Γίνεται όλο και πιο δύσκολο και επίσης φέτος είδαμε ότι η Σαουδική Αραβία στοχεύει παίκτες που δεν είναι 35 ή 36, είναι νέοι καλοί παίκτες και οι προσφορές που λαμβάνουν για τους μισθούς τους είναι πέντε, έξι, επτά φορές περισσότερες από αυτές που υπάρχουν στην Premier League», λέει ο Μαρινάκης.

«Μπορείτε να φανταστείτε με τέτοιου είδους διαφορές και το Financial Fair Play γίνονται όλα πιο δύσκολα. Και υπάρχει μεγάλη ανησχία σε όλες τις ομάδες».

Θέλει να ανεβάσει το προφίλ του ελληνικού ποδοσφαίρου

Στο πίσω στην πατρίδα του την Ελλάδα, ο 56χρονος Βαγγέλης Μαρινάκης είναι αποφασισμένος να ανεβάσει το προφίλ του ελληνικού ποδοσφαίρου και να κάνει το έθνος «hotspot υποδοχής» μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Η διοργάνωση του UEFA Super Cup έλαβε θετικά σχόλια από την UEFA και ο Μαρινάκης είναι αποφασισμένος να ηγηθεί της αλλαγής του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ζητήματα που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε κατακόρυφη πτώση στην κατάταξη της UEFA τα τελευταία 20 χρόνια.

Στην αλλαγή της χιλιετίας, η Ελλάδα ήταν έκτη στη βαθμολογία της UEFA, που σημαίνει ότι η χώρα θα έπαιρνε αυτόματα  τρεις θέσεις για την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Champions League.Πλέον η Ελλάδα μαραζώνει στη 19η θέση, χωρίς καμία ομάδα να προκρίνεται αυτόματα στους ομίλους του Champions League ή σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 2021/22.

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού θέλει τώρα η πατρίδα του να επανέλθει στην κατάταξη της UEFA και είναι απογοητευμένος που βλέπει άλλους που τους περιγράφει ως «άνθρωπους που δεν έχουν καμία σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο» να προκαλούν όλεθρο στις τάξεις των ομοσπονδιών.

«Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η ΕΠΟ»

«Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή και δεν είναι μυστικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η ομοσπονδία (ΕΠΟ). Έχουμε μια ομοσπονδία που δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις τρέχουσες προκλήσεις», εξηγεί.

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και αυτό δημιουργεί επίσης βία και διάφορα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου εμείς που έχουμε επενδύσει πολλά σε παίκτες, υποδομές, γήπεδα, προπονητικά κέντρα και δουλεύουμε για τη βελτίωση και την προώθηση του brand, είναι ένα πρόβλημα.

«Πριν από δύο χρόνια υπήρξε συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της UEFA και υπέγραψαν ένα μνημόνιο κατευθυντήριων γραμμών για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Aνέφερε ότι πρέπει να έχουμε επαγγελματικό σώμα διαιτησίας και ήταν δική μου πρόταση γιατί είμαι και πρόεδρος της ελληνικής Super League, να αντιγράψω το μοντέλο της Premier League με επαγγελματίες διαιτητές», προσθέτει.

«Είναι κάτι που λειτουργεί πολύ καλά στην Αγγλία και αυτό που είπαμε είναι να αντιγράψουμε ακριβώς το ίδιο. Η Πορτογαλία το έκανε με επιτυχία και βλέπετε πόσο επιτυχημένη είναι. Μπορείτε να δείτε ότι η Πορτογαλία είναι ένα παράδειγμα επειδή επίσης τα χρήματα στον προϋπολογισμό είναι περιορισμένα, αλλά έχουν καλύτερη απόδοση».

«Πρέπει να το κάνουμε αυτό και επίσης να έχουμε έναν επαγγελματία για την επιτροπή που αποφασίζει για το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αντί να το κάνει αυτό, η επιτροπή έχει ψήφο μειοψηφίας και σε κάθε περίπτωση δεν έχει νόημα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...